Matić: Lažnim braniteljima oduzet ćemo imovinu, plus kamate


Lažnim braniteljima oduzet ćemo imovinu, plus kamate

Novi ministar branitelja Predrag Matić Fred najavljuje sređivanje stanja u braniteljskom sektoru, što uključuje objavu Registra branitelja. Za svakog za koga se utvrdi da je lažni branitelj tražit će povrat cijele imovine koju je ovih godina stekao, uključujući i kamate.
 
"Objava Registra preduvjet je da bi branitelji u ovom društvu hodali uzdignute glave i to ćemo im omogućiti, ali ne u formi priloga u dnevnom tisku, nego na kontrolirani način. Nisam za to da se netko naslađuje niti da to bude tema po kafićima, nego da se time pozabavi policija, DORH, USKOK i Ministarstvo obrane, a ja ću tražiti da se zapovjednicima postrojbe taj dokument da na uvid", objasnio je odmah na početku intervjua Večernjem listu novi ministar branitelja Predrag Matić Fred.
 
 
Kaže, tu je riječ o kaznenom djelu lažnog predstavljanja i uzimanja prava koja nekome ne pripadaju. "Neće to biti lov na vještice, pa istinski branitelji, ona golema šutljiva većina, mogu mirno spavati. Međutim, ako se nekome utvrdi da koristi prava koja mu ne pripadaju, sva će mu prava donošenjem pravomoćnog rješenja biti oduzeta. Naravno, postojat će i mogućnost žalbe ako netko smatra da je time nepravedno oštećen, pa će mu u slučaju da se utvrdi pogreška sustava sve biti vraćeno. No, ako se netko žali, a ne dobije presudu u svoju korist, zatražit ćemo povrat sve imovine – stana, dionica, mirovine – koju je svih ovih godina stekao. Plus kamate", rekao je ministar. 
Bivša šefica Jadranka Kosor nije mu čestitala
 
Kazao je i kako zasad "nema govora ni spomena" o diranju braniteljskih prava, ali da će njegova zadnja linija obrane biti najteži vojni invalidi i djeca poginulih branitelja. "Oni su mi najbliži srcu i, po meni, najveći stradalnici Domovinskog rata", kazao je Matić, koji je protekle dvije godine radio kao savjetnik Ive Josipovića u Uredu predsjednika. 
 
Zanimljivo, novi je ministar otkrio i kako ga je iznenadilo što su mu u petak u Saboru prišli mnogi HDZ-ovi zastupnici i čestitali, ali ne i njegova bivša šefica Jadranka Kosor. "Ostao sam iznenađen i malo razočaran jer sam mislio da smo u dobrim odnosima, uostalom, valjda me ne bi uzela za svog savjetnika da nije imala visoko ili barem pozitivno mišljenje o meni. Jednom mi je rekla da su njezinom sinu uzori iz Domovinskog rata Ante Gotovina i Fred Matić", kazao je ministar. 
'Tko hoće da mu financiram 500 putnih naloga ne mora mi ni dolaziti'
 
Također, Matić je otkrio kako će uvesti nova odličja braniteljima za sve operacije, te da uvodi odličje za junaka Domovinskog rata, "koje će biti blistavije čak i od reda Domagoja i Zrinskog, a zvat će se redom generala Blage Zadre i nosit će ga najbolji od najboljih, živi i mrtvi junaci". Nadalje, kazao je i kako će Ministarstvo financirati udruge i projekte za koje ocijeni da su najbolji. 
 
"Onaj tko traži da financiram 500 putnih naloga u godini, u kojoj ima 365 dana, ne mora mi ni dolaziti", kazao je Matić. 
 
 
Izvor: danas.net.hr
 
 
 
 

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura