Matić: Objava registra branitelja nakon promjene zakona (VIDEO)


Ministar branitelja Predrag MatićZAGREB, 29. prosinca 2011. - Ministar branitelja Predrag Fred Matić izjavio je danas kako će registar branitelja biti objavljen nakon što bude pripremljen odgovarajući zakonodavni okvir.

Komentirajući nakon današnje sjednice Vlade kritike da bi se najavljenim objavljivanjem registra branitelja prekršilo zakon i Ustav, Matić je pred Banskim dvorima rekao kako zna da objavljivanje registra, prema važećim zakonskim odredbama, nije moguće.

„Nisu oni otkrili toplu vodu, pa i mi znamo da po sadašnjoj zakonskoj regulativi to nije moguće napraviti. Zato i nismo rekli da ćemo to napraviti sutra ujutro, nego ćemo napraviti prave, temeljite pripreme, a kad napravimo pripreme onda ćemo to i provesti. Dakle, za ovog četverogodišnjeg mandata Kukuriku koalicije registar branitelja će biti objavljen“ rekao je Matić.

Upitan o kakvim je pripremama riječ, ministar branitelja odgovorio je da se radi o pripremama zakona.

„Nitko neće kršiti zakon, nitko neće prekršiti Ustav. Kad se pripremi adekvatan zakonski okvir tada ćemo pristupiti objavi registra u onom obliku koji će biti potpuno bezbolan za sve branitelje“, naglasio je.

Hina

 


 

 

 


Gost emisije "Hrvatska uživo" HRT-a Ministar branitelja Predrag Matić


HRT, HUZ 29.12.2011

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura