"Registar branitelja bez ratnog puta"


"Registar branitelja bez ratnog puta"Premijer Zoran Milanović na početku današnje sjednice istaknuo je kako je Vladin glavni cilj pokrenuti gospodarstvo i zaposlenost. Istaknuo je kako će se pri uvođenju porezne reforme voditi računa o najugroženijima. Milanović je tako obećao niže stope PDV-a za osjetljivije kategorije, ali i u turizmu, što bi trebalo djelovati stimulativno.

Porez na imovinu važna je tema za Hrvatsku, ali ne preko noći, rekao je premijer te dodao da ne smije biti udar na srednju klasu.

Govoreći o Registru branitelja, premijer je rekao kako je siguran da nitko nema problema s tim da se u javnosti objave svi opći podaci iz Registra branitelja koji uključuju ime prezime i godinu rođenja. Svi ostali podaci, naglasio je Milanović, bili bi dostupni jednom spektru institucija. Pri tome je mislio na podatke kao što je ratni put.

Vlada o privremenom financiranju proračuna

Vlada će danas inače na otvorenom dijelu sjednice izmijeniti i dopuniti Odluku o privremenom financiranju poslova, funkcija i programa državnih tijela i drugih proračunskih korisnika državnog proračuna u prvom tromjesečju 2012.

Vlada će donijeti odluku o postupku osnivanja diplomatskih misija i konzularnih ureda RH u inozemstvu i postupku postavljanja i opoziva šefova diplomatskih misija i konzularnih ureda RH u inozemstvu. Također će izmijeniti Odluku o utvrđivanju plaća i drugih primanja predsjednika i članova uprava trgovačkih društava, a donijet će i Odluku o obnavljanju strateških robnih zaliha kukuruza.

Vlada će izmijeniti i dopuniti Odluku o osnivanju povjerenstva za provedbu javnog natječaja u svrhu realizacije programa "Registar branitelja bez ratnog puta"Brijuni Rivijera na lokacijama Pineta, Hidrobaza i Otoka sv. Katarine Monumenti te donijeti uredbu o glavnom tajništvu Vlade RH.

Na zatvorenom dijelu sjednice raspravljat će o kadrovskim pitanjima.
www.hrt.hr

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura