20. – 22. SIJEČNJA Obilježavanje 19. obljetnice akcije „Maslenica“


20. – 22. SIJEČNJA Obilježavanje 19. obljetnice akcije „Maslenica“Od petka, 20. siječnja, do nedjelje, 22. siječnja, na području Zadarske županije obilježit će se 19. obljetnica vojno-redarstvene operacije "Maslenica '93".

Program obilježavanja otvorit će u petak, u Velikoj vijećnici Doma županije, predavanje "Izdavački rad HMDCDR-a i neke činjenice iz stranih izvora o Domovinskom ratu", dok je u večernjim satima u Gradskoj loži najavljena književna večer "Ne zaboravimo".

U subotu je predviđena budnica, te polaganje vijenaca kod Središnjeg križa na Gradskom groblju u Zadru, a zatim i na spomen-obilježju 3. bojne 4. gardijske brigade "Imotski sokolovi". Od športskih događanja, u dvorani Bibinje bit će održan malonogometni turnir "Maslenica '93", te odbojkaška utakmica K. S. O. Knin – O. K. I. Zadar, a u športskoj dvorani Mocire turnir u streljaštvu.
Uz prigodan glazbeni program, u Maslenici, na trgu ispred zgrade Općine Jasenice, bit će otkriven spomenik prvom predsjedniku Republike Hrvatske dr. Franji Tuđmanu.

U nedjelju će se položiti vijenci u Kašiću i Islamu Latinskom, a zatim će u crkvi sv. Frane u Podpragu biti služena sveta misa, uz kulturno-umjetnički program. Program obilježavanja zaključit će Memorijalni maraton Maslenica (Jasenice) - Posedarje - Novigrad.
www.voxportal.hr

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura