OBILJEŽAVANJE AKCIJE MASLENICA Ante Nazor: Svjedoci smo mirnodopske agresije!


OBILJEŽAVANJE AKCIJE MASLENICA Ante Nazor: Svjedoci smo mirnodopske agresije!Program obilježavanja 19. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Maslenica 93. započeo je u petak predavanjem Izdavački rad Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata i neke činjenice iz stranih izvora o Domovinskog rata u Velikoj vijećnici Doma Zadarske županije.
Koliko god velika, Vijećnica je ipak bila pretijesna za brojne zadarske srednjoškolce koji su sa svojim nastavnicima pozvani na predavanje, tako da većina učenika, pa čak i novinara, nije niti uspjela u potpunosti čuti ono o čemu su govorili predavači.

Program obilježavanja otvorio je župan Stipe Zrilić koji je ponovio kako je operacijom Maslenica 1993. godine oslobođen dio zadarskog zaleđa, te je spojen sjever i jug Hrvatske što je bio osnovni cilj.

Akcija se obilježava ove godine u tjednu kada odlučujemo o ulasku u Hrvatske Europsku uniju, što ne bi bilo moguće da nije bilo hrvatskih branitelja i akcija poput Maslenice 93 kojim je izborena samostalnost i sloboda, kazao je Zrilić i naglasio:

- Svjedoci smo stalnih dezinformacija o Domovinskom ratu, što postaje prava mirnodopska agresija u kojoj imamo sve više časnih agresora i branitelja zločinaca. Stoga je važno iznositi istinu o Domovinskom ratu i o operaciji Maslenica jer se ta istina često izokreće.

Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra, ujedno i autor knjige „Velikosrpska agresija na Hrvatsku 1990-ih" predstavio ju je kao presjek Domovinskog rata.
- Kroz dezinformacije se pokušava prikazati uloga Domovinskog rata i Hrvatske kakva nije bila posebno kada je u pitanju Bosna i Hercegovina. Dio novinara i danas nastupa pod geslom „o Franji Tuđmanu sve najgore", pa tako i o Domovinskom ratu sve najgore, a to se pokušava nametnuti i kroz hašku optužnicu, rekao je Ante Nazor.

- Bilo je puno stranaca koji su iz inozemstva OBILJEŽAVANJE AKCIJE MASLENICA Ante Nazor: Svjedoci smo mirnodopske agresije!dolazili boriti se za Hrvatsku. Više od 500 stranaca borilo se zajedno s hrvatskim braniteljima, 70 ih je poginulo, a 50 teško ranjeno. Bilo je i avanturista koji su dolazili, ali ipak najveći broj ih je došlo jer su vidjeli nepravdu, da je slabiji napadnut od jačega, da premoćna vojska uništava gradove i ubija civile. Veliki broj stranaca došao je u Hrvatsku nakon što su vidjeli scene razrušenog Vukovara i Dubrovnika, istaknuo je.

Govoreći o četiri knjige koje sadržavaju dokumente RSK, Nazor je naglasio kako radi povijesnih činjenica mora reći kako je Vojislav Stanimirović bio osoba koja je u Krajini obnašala mnoge državne dužnosti, od ravnatelja bolnice do člana Vlade RSK.

- Činjenica je da on danas sjedi u Saboru RH što govori o velikodušnosti hrvatske politike. Zato ne stoji teza da Srbi nisu počeli rat u Hrvatskoj, jer svi dokumenti, pa i svjedočenja srpskih oficira govore suprotno. Kakav je bio Stanimirović govori i podatak da ga je ratni zločinac Mile Martić izuzetno cijenio, zaključio je Ante Nazor.

M. Kalajžić, foto: cropix
www.slobodnadalmacija.hr

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura