Spomenik Tuđmanu za 19. obljetnicu akcije Maslenica


Spomenik Tuđmanu za 19. obljetnicu akcije MaslenicaNastavlja se trodnevno obilježavanje 19. obljetnice vojno redarstvene akcije Maslenica u sklopu koje će u Jasenicama biti otkriven spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, javlja zadarski portal 057info
Operacija Maslenica počela je 22. siječnja 1993. i u tri je dana u zadarskome zaleđu oslobođeno 15-ak sela te bitne strateške točke, kao što su Masleničko ždrilo i zrakoplovna baza Zemunik, te su ponovno kopneno spojeni sjever i jug Hrvatske. Tijekom akcije poginulo je 19 pripadnika Hrvatske vojske i MUP-a, a ranjeno ih je 70. Najsvečanije će biti danas. Svečani program počeo je budnicom Gradske glazbe Zadar, koja je oko 8.30 stigla na Poluotok, javlja portal 057info.
Zatim će na Gradskome groblju te na spomen-obilježju poginulim pripadnicima 3. bojne 4. gardijske brigade Imotski sokolovi biti položeni vijenci. U Jasenicama će u 16 sati biti otkriven spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Evo kako izgleda cjeloviti program obilježavanja akcije Maslenica danas i sutra:

Subota, 21. siječnja 2012. godine

8,30 sati Budnica, Gradska glazba Zadar
9,30 sati Polaganje vijenaca, Gradsko groblje u Zadru, Središnji križ
10,30 sati Polaganje vijenaca, Spomen obilježje 3. bojne 4. gardijske brigade Imotski sokolovi,
Ulica Ante Starčevića, Zadar
11,00 sati Malonogometni turnir Maslenica '93., športska dvorana Bibinje
Odbojkaška utakmica K.S.O. KNIN - O.K.I. ZADAR, športska dvorana Bibinje
Turnir u streljaštvu sa VK pištoljem povodom obilježavanja VRO Maslenica '93. športska dvorana Mocire, Zadar
16,00 sati otkrivanje spomenika prvom predsjedniku Republike Hrvatske dr. Franji Tuđmanu u Maslenici na trgu ispred zgrade Općine Jasenice uz prigodni glazbeni program

Nedjelja, 22. siječnja 2012. godine

9,30 sati Polaganje vijenaca, Kašić
10,30 sati Polaganje vijenaca, Islam Latinski
12,00sati Sveta misa u crkvi sv. Frane, Podprag, Općina Jasenice
nakon mise nastupit će: KUD Vila Velebita iz Jasenica, KUD Luzarica iz Pridrage i KUD Podgorac iz Starigrada - Paklenice

12,30 sati Memorijalni maraton Maslenica (Jasenice) - Posedarje - Novigrad
(start utrke je na Masleničkom mostu, a cilj u Novigradu).
www.tportal.hr

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura