Žrtavama za domovinu treba biti zahvalan


Žrtavama za domovinu treba biti zahvalanU povodu 19. obljetnice oslobodilačke vojno-redarstvene Akcije Maslenica u crkvi sv. Frane u Podpragu na obroncima Velebita, podno Tulovih greda, misno slavlje za domovinu u zajedništvu s gvardijanom samostana sv. Frane u Zadru fra Dragom Ljevarom predvodio je vojni kapelana iz Delnica p. Mirko Vukoja, dušobrižnik Policijske kapelanije sv. Vida PU primorsko-goranske.

Sjećanju na teške i velike dane ljubavi prema slobodi i nacionalnom dostojanstvu odazvali su se brojni vjernici, a u nepreglednom mnoštvu vjerničkog puka na događaju su uz povijesnu Alansku cestu, između ostalih, nazočili izaslanik Predsjednika države brigadni general Mladen Fuzul, načelnik Jasenica Martin Baričević, roditelji i rodbina poginulih branitelja, brojni predstavnici i članovi Hrvatske vojske i policije, branitelji, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici Zadarske županije uz nazočnost brojnih mještana zadarskoga kraja.

- Mi smo svi u svetom zboru. Baš je lijepo što nas još ima. Bog nas je oko svog stola dostojanstveno otkupio još u dubokoj povijesti, od stoljeća sedmog. Nitko našu slogu ne može razbiti, nitko ako je gradimo kao početkom 90-ih godina, u predvečerje i tijekom Domovinskog rata, rekao je fra Mirko.

- S najvećim pijetetom treba se sjećati žrtava za domovinu, biti im zahvalan i ponosan na njih. Danas u miru potrebno je stvarati stav poštovanja prema domovinskim vrednotama u mladom naraštaju, naglasio je fra Mirko, istaknuvši potrebu da sve što činimo bude u zajedništvu, jer je to snaga i blagoslov.

Sjećati se moramo i učiti iz povijesti da nam se nikada više ne bi ponovila. Nadasve moramo biti i vjernici kršćani. Naučiti praštati i vjerovati u konačni sud, zaključio je propovjednik.

Poslanice i molitvu vjernika čitale su sestre Antonija i Katarina Pavičić te Šime Dujmović Maruna.

Svečanom ugođaju pridonijeli su KUD-ovi Vila Velebita iz Jasenica, Luzarica iz Pridrage i Podgorac iz Starigrada. Nakon misnog slavlja članice županijske Udruge civilnih stradalnika Domovinskog rata podijelile su 500-tinjak porcija vojničkog fažola.

www.zadarskilist.hr

 

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura