Josipović odao počast poginulim braniteljima


Josipović odao počast poginulim braniteljimaPredsjednik Republike Ivo Josipović posjetio je Zadarsku županiju. Ispunio je tako svoje obećanje dato 18. studenog, na dan obljetnice stradavanja civila u Škarbnji, kada zbog vremenskih neprilika nije mogao doputovati u ovo mjesto.
U jutarnjim je satima, prije polaganja kamen temeljca za budući Memorijalni centar u Škabrnji, uz gradske i županijske dužnosnike, članove HVIDR-e i braniteljskih udruga, ali i Josipa Leku, izaslanika predsjednika Hrvatskog sabora odao počast svim poginulim braniteljima.
Predsjednik je položio vijence ispred križa na Spomeniku poginulim braniteljima u Domovinskom ratu, ali i na spomenik palim borcima u Drugom svjetskom ratu.
Pridružio se rodbini i prijateljima na grobu pokojnog hrvatskog branitelja Denisa Špike, zapovjednika 2. satnije Otočkog bataljuna, koji je godine 1993. poginuo u obrani područja iznad Škabrnje.
Nakon protokola na Gradskom groblju, slijedilo je polusatno, za javnost zatvoreno druženje predsjednika, zadarskog gradonačelnika Zvonimira Vrančića i župana Stipe Zrilića u Gradskom poglavarstvu.
www.voxportal.hr

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura