Matić: Objava Registra branitelja prije ulaska u EU


Matić: Objava Registra branitelja prije ulaska u EUNije pitanje hoće li se Registar branitelja objaviti, nego kada, kazao je ministar branitelja Predrag Fred Matić, najavivši kako će se uskoro mijenjati Zakon o tajnosti podataka, pa neće biti nikakvih prepreka za objavu.

Ministar branitelja Predrag Fred Matić gostujući u četvrtak na Soundset-u kazao je kako nema rokova za objavu Registra, ali je ostao pri svome da će to biti što je prije moguće, a upravo kako bi olakšao objavu formirano je i povjerenstvo.
Naime, bivša vlast uporno je odbijala objaviti Registar zbog Zakona o tajnosti podataka, uskoro će i taj argument pasti u vodu, jer će se Zakon mijenjati kako bi se podaci mogli objaviti. Do kraja mandata će biti sve objavljeno, izjavio je ministar Matić, te kazao kako se nada da će to biti prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

"Oni koji su nešto činili nečasno i oni koji nisu bili u ratu, naravno da su protiv objave Registra. To je manji broj i njih ćemo raskrinkati", rekao je ministar.

Dodao je da se branitelji nemaju čega plašiti, pa niti mogućih optužnica iz Srbije. Ako u BiH ili Srbiji zadrže nekog branitelja, a tu ne računa kriminalce i počinitelje ratnih zločina, sam će ići u zatvor umjesto njih, kazao je Matić.

"Ja želim da hrvatska mladost zna što se prije 20 godina događalo na ovom prostoru, da znaju tko je bio tko i da to bude činjenično stanje", poručio je na kraju ministar.
Danas.hr

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura