Vukovar: Ministar Matić još jednom pozvao na objavu registra hrvatskih branitelja - O registru agresora ni riječi!


Vukovar: Ministar Matić još jednom pozvao na objavu registra hrvatskih branitelja - O registru agresora ni riječi! Ministar obrane Ante Kotromanović, ministar turizma Veljko Ostojić, ministar zdravlja Rajko Ostojić i ministar branitelja Predrag Matić danas su posjetili Vukovar gdje su obišli memorijalno groblje i Spomen dom na Ovčari te su položili vijence i zapalili svijeće.
Ministar Matić iskoristio je ovu prigodu kako bi još jednom poručio da će se svakako objaviti registar hrvatskih branitelja, za što, kako kaže, ima potporu branitelja. Rekao je da su Vukovarci prvi koji to žele kako bi se znalo tko je častan i pošten branitelj.

O tom pitanju niti riječi nije progovorio aktualni ministar obrane Ante Kotromanović. Ministar Kotromanović govorio je o racionalizaciji vojske u prvih 100 dana Vlade te je najavio moguće novo državno odličje, odličje Blage Zadre.

Tko stoji iza Matićevih najava?

To je još jedna potvrda tezi kako iza Matićevih medijskih istupa stoje njegove donedavne kolege iz savjetničkog tima Ive Josipovića i predsjednik Josipović osobno, tvrde analitičari, poručujući kako toj skupini s Pantovčaka ne pada na um objaviti registre živih partizanskih boraca koji primaju hrvatsku mirovinu, agenata UDB-e i KOS-a koji žive u Republici Hrvatskoj, niti pripadnika srpskih paravojnih postrojbi koji su napadali i razarali Republiku Hrvatsku.
-Matićev boravak u Vukovaru bila je dobra prigoda za objavljivanje registra agresorskih vojnika koji su razarali taj grad. Kad bi to učinio hrvatski bi ga branitelji uistinu počeli doživljavati kao svog ministra, smatra kolumnist HRsvijeta Ilija Zovko, dodajući kako ovakvim najavama ministar zapravo izravno pogoduje srbijanskom tužiteljstvu koje ima posebnu ulogu u procesu izjednačavanja krivnje između agresora i žrtve, zacrtanom u Memorandumu 2.
R.H.
www.hrsvijet.net

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura