UBIUDR: ako se zabranjuje, neka se zabranjuju i komunistički skupovi


UBIUDR: Mladen Pavković (Arhivska fotografija)ZAGREB, 14. travnja 2012. (Hina) - Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) priopćila je večeras da ne podržava skup europskih krajnjih desničara, koje je u središtu Zagreba pokušao organizirati HČSP, i još manje njegovu zabranu, jer smatra kako, ako se danas zabranjuje skup nacionalističkog okupljanja, tada se već sutra u Hrvatskoj treba zabraniti i svako okupljanje onih koji podržavaju komunizam, koji je i od strane Hrvatskog sabora, još 2006. osuđen.

UBIUDR podsjeća kako je Hrvatski i sabor donio i "Deklaraciju o osudi zločina počinjenih za totalitarnog poretka u Hrvatskoj 1945.-1990.", u kojoj je istaknuto da nema nikakve dvojbe da su fašizam, nacizam i komunizam tri najveća zla koja su nas "pogodila" u prošlom stoljeću.

"Vrijeme komunizma je u Hrvatskoj ostavilo strašne posljedice, na stotine tisuća nevino ubijenih, a još strašnije je to da zbog tih zločina kod nas još nitko nije odgovarao, a niti je u praksi saživio taj dokumenat, koji nas je među ostalim i doveo pred vrata Europske unije", ističe se u priopćenju.

UBIUDR vjeruje da će najviše hrvatske političke institucije, na osnovu Deklaracije koju su same donijele, učiniti sve da u Hrvatskoj osim nacionalističkih skupova budu zabranjeni i oni skupovi kakvi se već godinama održavaju u Kumrovcu, gdje veliki broj ljudi dolazi s jugoslavenskim zastavama, kapama na kojima je zvijezda petokraka kakvu su nosili i srpski agresori u Domovinskom ratu i koji uzdižu sve ono što je osuđeno ne samo u Deklaraciji o osudi komunističkih zločina počinjenih u Hrvatskoj, već i u "Deklaraciji o osudi političkog procesa i presude kardinalu dr. Alojziju Stepincu", koju je također donio Hrvatski sabor, ali još 1992.

"Ni jedna od tih Deklaracija se do danas ne poštuje", ustvrdio je u priopćenju predsjednik UBIUDR-a Mladen Pavković

 

 

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura