Tuga, ali i ponos na veliku žrtvu


Tuga, ali i ponos na veliku žrtvu I ove godine kao i prethodnih obitelj poginulih, predstavnici Policijske uprave požeško-slavonske i članovi Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata „Trenk“ Požega polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobištima i mjestu pogibije sjećaju se svojih sinova, pripadnika i kolega koji su položili život za hrvatsku domovinu tijekom vojno-redarstvene akcije Bljesak.

Prije sedamnaest godina, 1. svibnja 1995. g., provedena je vojno-redarstvena akcija «Bljesak» u kojoj su djelatnici Specijalne jedinice policije „Trenk“ Požega zajedno s djelatnicima ATJ „Lučko“, kao elitnom postrojbom MUP-a, dobili težak zadatak osvajanja jakog neprijateljskog uporišta na Ivanovcu, baze njihove tzv. „Jurišne brigade“ i cestovne komunikacije. Nakon teških borbi, te zauzimanja zadnjeg uporišta na Omanovcu, djelatnici SJP Trenk Požega uspješno su izvršili sve dobivene zadaće, ali nažalost tijekom akcije u borbi su poginuli Tomislav Štefaniak i Daniel Andrić, a sedam djelatnika teško je ranjeno.

Uz veliki napor pripadnika SJP i financijsku pomoć PU požeško-slavonske u sjećanje na poginule pripadnike SJP Trenk Požega i ATJ Lučko na Ivanovcu, nekoliko metara od mjesta pogibije, podignuto je spomen obilježje koje svake godine pohode obitelji poginulih, pripadnici specijalnih postrojbi, članovi Udruga i hrvatski branitelji .

Spomen obilježje na Ivanovcu redovito se održava i čisti, a svesrdnu pomoć pružaju i štićenici Tuga, ali i ponos na veliku žrtvu komune. Naime, nekadašnje „neprijateljsko uporište“ trenutno služi kao mjesto za liječenje mladih ljudi od ovisnosti i uz njihovu pomoć spomen obilježje je uvijek uređeno i očišćeno.

Obilježavanjem akcije Bljesak članovima obitelji poginulog Tomislava i Daniela kao i njihovim suborcima naviru sjećanja, tuga, ali i ponos na njihovu veliku žrtvu.
www.uspdrtrenk.hr

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura