Časnici i povjesničari govorili učenicima o "Bljesku"


Časnici i povjesničari govorili učenicima o "Bljesku"PAKRAC, 4. svibnja 2012. (Hina) - Na današnji dan 1995. godine oko 17 sati na prostoru između pakračkih sela Brusnik, Šumetlica, Omanovac hrvatskoj policiji se predalo preko 1000 pobunjenih Srba, pa su danas učenicima o Domovinskom ratu govorili hrvatski časnici i povjesničari.

O Bljesku ali i vojnim operacijama Otkosu 10, Orkanu te Papuk 91. za okruglim stolom okupljenima te učenicima srednjih škola iz Novske, Daruvara, Pakraca, Nove Gradiške i Požege govorili su general zbora Josip Lucić, generalpukovnik Marijan Mareković, generalbojnik Marko Lukić, brigadni general Tomo Medved, te dr. Ante Nazor, ravantelj Hrvatskoga memorijalno dokumentacijskog centra Domovinskog rata.

Generali aktivni sudionici Bljeska istaknuli su da svi koji su prošli Domovinski rat znaju da je mir najveća vrijednost te da su Hrvatsku uz Hrvate listom branili i pripradnici nacionalnih manjina te da se i jedan dio srpske nacionalne manjine stavio u obranu svoje domovine Hrvatske.

Organizator okrugloga stola Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata podružnica Požega, ogranak Pakrac-Lipik najavili su slična predavanja za učenike srednjih škola.

Hina

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura