Dalmatinska noć u Vrgorcu, suradnja Grada i branitelja


Dalmatinska noć u Vrgorcu, suradnja Grada i braniteljaBJELOVAR – Nakon uspješno organiziranog koncerta domoljubne i zabavne glazbe u Velikom Grđevcu prošlog mjeseca prigodom svečanog obilježavanja dana te bilogorske Općine koja je u Domovinskom ratu osjetila sve strahote rata i poraća, Hrvatski ratni veterani na nacionalnoj razini nastavili su sa sličnim aktivnostima. U organizaciji Grada Vrgorca i uz suradnju udruge Veterani 4. gardijske brigade Hrvatske vojske - ogranak Vrgorac, 29. 06. s početkom u 21h na gradskom korzu u Vrgorcu održat će se glazbena manifestacija "Dalmatinska noć" prigodom Dana Grada Vrgorca i osnivanja Zbora Narodne Garde. Nenad Šantalab, predsjednik udruge Hrvatski ratni veterani rekao je prilikom potpisivanja pisma namjere kako se ovakve aktivnosti poduzimaju na ponos Domovine i u čast hrvatskih vitezova kojima se pjesmom želi pokazati zahvalnost za neizmjernu ljubav koju su darovali svojoj Domovini i svome narodu. Time udruga na specifičan način brine da se Domovinski rat ne zaboravi, jer danas je malo onih koji doista brinu o dignitetu borbe za neovisnost i slobodu. Još uvijek ima onih lokalnih sredina koje pokazuju senzibilizaciju za ideje branitelja, a vjetrovi koji pušu iz Ministarstva branitelja nagovještavaju isti pravac, dodao je Šantalab. Proslavu u Vrgorcu uz vesele, slavljeničke trenutke lijepom dalmatinskom pjesmom, originalnom klapskom izvedbom i neodoljivom šansonom uveličat će predvodnici dalmatinske glazbe: Dražen Žanko, Vinko Coce i klapa Kumpanji. Ugodan ambijent vrgoračkog gradskog korzoa prepoznatljivim dalmatinskim štihom povest će posjetitelje u raspjevanu "Dalmatinsku noć". Hrvatski ratni veterani

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura