U studenom početak gradnje Memorijalnog centra


U studenom početak gradnje Memorijalnog centra

ŠKABRNJA Škara se sastao s ministrima Kotromanovićem i Matićem
Iako je ideja o izgradnji memorijalnog centra u Škabrnji do ove zime bila samo to – ideja, posjet predsjednika Josipovića koji je položio kamen temeljac na brdu Ražovljeva Glavica, Škabrnjane je primaknuo korak bliže ka ostvarenju nečega čime bi svim poginulima odali počast a o čemu slušaju već godinama. Kako će se s radovima na dugo željenom centru krenuti nakon listopada, potvrdio nam je i načelnik Općine Škabrnja, Luka Škara.

Financiranje donacijama

- Ovih smo dana posjetili ministra obrane Antu Kotromanovića i ministra branitelja Predraga Matića Freda koji su najavili početak gradnje centra u listopadu i studenom. Tada će vojska krenuti s radovima za koje će se izdvojiti oko milijun i pol kuna – rekao nam je načelnik.

Polaganjem kamena temeljca zimus je svečani dio radova bio završen, a tada se preostalo zapitati što će uslijediti dalje, odnosno, odakle načelniku Luki Škari potrebnih 10 milijuna kuna za realizaciju projekta. Kako je rekao, novac će tražiti od nekoliko ministarstava, Vlade, predsjednika, a najveći dio namjeravaju prikupiti donacijama.
Osim centra, Škabrnjani su dočekali i izgradnju dječjeg vrtića, a koju je prekinula trakavica s izvođačem koji je nakon godinu i pol dana izgradnje napustio gradilište.
Luka Škara kazao je kako je Ministarstvo tužilo izvođača, ali da je zabrljao nadzor na gradilištu koji je dopustio da izvođač naplati i dio radova koje nije izveo.
Škara se također požalio kako zbog recesije veliki trud Općine u provedbi razvojnih projekata nije polučio rezultate kojima bi bili zadovoljni. Dok druge općine, naglasio je, rade na razvojnim projektima, oni se još muče s izgradnjom osnovne infrastrkture.

Lažna obećanja

I danas, 20 godina nakon pada Škabrnje, njezini stanovnici o nemilim događajima koje su tada doživjeli, pričaju sa gorčinom na licu. Kažu, to je nešto što nikada neće moći zaboraviti, a uostalom i da žele, previše ih toga podsjeća na dane rata u kojima su mnogi ostali bez svojih najdražih.
Od tada pa do danas, Škabrnjom je prodefiliralo na stotine političara, onih aktualne vlasti, oporbe, vladajućih i nevladajućih, a svi su dolaskom među ove ljude, a koji najbolje znaju kako je svako takvo aktualiziranje ovog napaćenog mjesta, kratkog daha, imali nešto za obećati, poručiti, najaviti.

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura