Vijenci i svijeće za poginule vitezove (FOTO)


Vijenci i svijeće za poginule vitezove

U spomen na sve poginule u Domovinskom ratu, a u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, jučer su na Gradskom groblju u Zadru kod Središnjeg križa polagani vijenci i paljene svijeće. Vijence su položili predstavnici Državne uprave, Grada Zadra i Zadarske županije, vojske i policije te udruga proizašlih iz Domovinskog rata i političkih stranaka. Nakon polaganja vijenaca održana je i kratka molitva za poginule hrvatske vitezove.

U Biogradu na Moru vijence i svijeće u znak sjećanja na poginule na gradskom groblju položili su predstavnici gradskih vlasti na čelu s gradonačelnikom Ivanom Knezom, predstavnici stranaka i UHDDR Biograd na Moru.

Načelnik Posedarja Ivica Juričević i predsjednik Općinskog vijeća Niko Zekić s braniteljima su položili vijence i zapalili svijeće kod Zelenog hrasta i na Jurjevcu.

U Benkovcu je program obilježavanja započeo u 8.30 kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana, gdje su položili vijence i zapalili svijeće predstavnici Gradskog vijeće, UHDDR-a, HVIDR-e Benkovac i PU Benkovac. Budnicu ulicama Grada Benkovca svirala je stankovačka limena glazba, a u 11 sati služena je sveta misa za Domovinu u župnoj crkvi Male Gospe u Benkovcu.

UHDDR općine Sv. Filip i Jakov u suradnji s Općinom svečano je obilježio blagdan jutarnjom budnicom te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, te ispred Spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Izaslanstvo grada Nina predvođeno gradonačelnikom Emilom Ćurkom položilo je vijence i zapalilo svijeće pred središnjim križem na gradskom groblju, te ispred vječnog počivališta branitelja Alena Glavana.

Izaslanstvo Općine Ražanac s načelnikom Dragutinom Miočićem prisjetilo se poginulih ispred spomenika Galebovi u centru Ražanca, te spomenika hrvatskim braniteljima u Radovinu. U Privlaci su načelnik Ive Surić s pratnjom te izaslanstvo privlačkog HDZ-a položili vijence i zapalili svijeće ispred centralnog križa na mjesnom groblju te ispred spomen-obilježja privlačkim žrtvama komunističkog terora i nasilja na mjesnom groblju, pogubljenima tijekom Drugoga svjetskog rata u razdoblju od 1943. do 1945. godine.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti kao i Dan hrvatskih branitelja svečano je obilježen i na otoku Viru. I tamo je izaslanstvo predvodio načelnik Kristijan Kapović.

Pogledajte fotogaleriju:

 

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura