Srbi se žele u koloni pokloniti škabrnjskim žrtvama


Srbi se žele u koloni pokloniti škabrnjskim žrtvama

Želim se 18. studenog, zajedno s kolegama i srpskim građanima s područja Vukovara, priključiti koloni sjećanja na žrtve Hrvata. Kolonu sličnu Vukovarskoj želim inicirati i u Škabrnji u uspomenu na tamošnje hrvatske žrtve
Prerano je za konačnu procjenu učinaka dolaska Veljka Džakule u Knin, ali već se sada može zaključiti da je ta gesta zaoštrila sukobe među političarima koji pretendiraju predstavljati srpsku manjinu u Hrvatskoj. <!--break-->Džakulin politički suparnik Milorad Pupovac uvjeren je da je njegov boravak u Kninu bio posve promašen.

- Nije to bio nikakav važan događaj nego samo loše režirana, neuspješna predstava u kojoj se Džakulu krivo predstavljalo kao predstavnika srpske zajednice u Hrvatskoj. Nije to trebalo Kninu, pogotovo ne na taj dan. Nažalost, to je zasjenilo važne poruke predsjednika Josipovića i premijera Milanovića koje mi apsolutno pozdravljamo i koje su već 20 godina temelj našeg političkog djelovanja. Srbi su integrirani u Hrvatsku i njezine institucije, od lokalne do državne razine, zastupamo zemlju i u međunarodnim institucijama. Nije stoga jasno zašto se nekoga tko nije ni u kakvim hrvatskim institucijama, koga Srbi nisu izabrali, sada određuje kao pravog predstavnika srpske zajednice, kritizirao je jučer predsjednik SNV-a Milorad Pupovac "smišljenu medijsku kampanju" oko Džakule "kojeg nisu slijedili ni lokalni predstavnici Srba ni srpski građani". Budući je Džakulu pozvao Josipović, nameće se pitanje aludira li zastupnik SDSS-a na predsjednika Republike kad govori o režiranoj predstavi u Kninu. Pupovac to negira, ali ističe da on nije prihvatio poziv s Pantovčaka.

- Nekoliko dana prije obilježavanja Oluje, jedan predsjednikov savjetnik nazvao je mojeg zamjenika Sašu Miloševića i predložio da dođemo u Knin. Ali, nismo to mogli shvatiti kao službeni poziv SDSS-u ili SNV-u. Osim toga, radi se o krupnoj stvari o kojoj se ne može ad hoc odlučivati. Morali bismo ozbiljno razgovarati unutar naših institucija, predsjednik Josipović sigurno zna da se ovako nešto treba prethodno dobro pripremiti, rekao nam je Pupovac. Kao primjer "prirodnog reda stvari", on navodi razgovore s ministrom Predragom Matićem koji bi trebali rezultirati sudjelovanjem srpskih predstavnika u obilježavanju pada Vukovara.

- Mi već tri mjeseca radimo na tome, želim se 18. studenog, zajedno s kolegama i srpskim građanima s područja Vukovara, priključiti koloni sjećanja na žrtve Hrvata. Sanjam tu priliku. Ne želimo više da Vukovar u tom smislu bude podijeljen grad, da 18. studenog jedni dolaze u njega, a drugi se zatvaraju u svoje domove, naglašava Pupovac koji vjeruje da Hrvati i Srbi u Vukovaru trebaju imati zajedničko sjećanje na strašna stradanja oba naroda 1991. godine.

Kolonu sličnu Vukovarskoj, Pupovac, kaže, želi inicirati i u Škabrnji u uspomenu na tamošnje hrvatske žrtve.
www.zadarskilist.hr

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura