Miljanić: Žele li predstavnici Srba doći u Škrbrnju, najprije moraju kleknuti, zatražiti oprost i priznati krivnju


Marko Miljanić -  prvi zapovjednik Samostalnog bataljuna Škabrnja

Predstavnici srpske zajednice u Hrvatskoj mogli bi ove godine sudjelovati na obilježavanju godišnjice vukovarske tragedije. Dopredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke, SDSS-a, Milorad Pupovac, potvrdio je kako o tome već neko vrijeme pregovaraju s ministrom branitelja Predragom Matićem.
- Želimo da u koloni sjećanja budu i predstavnici hrvatskih Srba, kao i građani srpske nacionalnosti koji žive u Vukovaru. Želimo konačno odati počast onima koji su stradali, koji su bili žrtve ratnog divljaštva i ratnog pohoda te tako prestati biti podijeljeni i emocionalno i na drugi način- poručio je Pupovac, koji je istaknuo kako mu je, budući da je njegova obitelj podrijetlom iz Ravnih kotara, već dugo na srcu i škabrnjska tragedija.
- Mi, predstavnici hrvatskih Srba, želimo zajedno sa Srbima koji žive na tom području te zajedno sa Škabrnjanima i drugima odati dužnu počast onim hrvatskim žrtvama koje su stradale u tome mjestu. I na taj način se želimo jasno distancirati od zločina koji je tamo počinjen- naglasio je dopredsjednik SDSS-a.
Takve Pupovčeve najave Škabrnjani, očekivano, nisu dobro primili. Još oštriji stav o ovom pitanju ima prvi zapovjednik Samostalnog bataljuna Škabrnja Marko Miljanić.
- Pupovcu bih samo postavio pitanje je li se pogledao u ogledalo kada govori o ovome. Prije svega želim reći kako mi nismo ratovali i osvajali Pupovčevo selo. Nismo mi ratovali u Beogradu i u Srbiji. U Škabrnji su bez ikakvog razloga pobijeni ljudi, a za to do danas nije nitko odgovarao- rekao je Miljanić, koji je poručio da dolazak predstavnika Srba u Škrbnju na obilježavanje njihove tragedije nitko neće uspjeti organizirati.
- Pupovac bi se ponajprije trebao ispričati hrvatskom narodu. Trebaju se ispričati i priznati svoju krivnju. Podsjetio bih kako je svojedobno tadašnji njemački kancelar Willy Brandt kleknuo pred koncentracijskim logorom Auschwitz i zatražio oprost za ono što su napravili Nijemci. Takvo što treba se dogoditi i u Škabrnji- naglasio je taj ratni zapovjednik.

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura