Branitelji trebaju biti zvijezde, a ne Džakula ili turski veleposlanik


Branitelji trebaju biti zvijezde, a ne Džakula ili turski veleposlanik

– Kakva je budućnost hrvatske djece ako je policija zvijezdu skupa privodila zbog organiziranja ustanka – pita se Ivan Vučić
– U vrijeme kada obilježavamo oslobođenje velikog dijela Hrvatske branitelje koji su nam omogućili da budemo ovdje i da slavimo treba stavljati u prve redove – poručio je karlovački župan Ivan Vučić nakon što je sudjelovao u središnjim hrvatskim proslavama.
<!--break-->
Tvrdi da su u današnjem društvu u Hrvatskoj mnoge stvari poremećene i da se brojnim braniteljima zbog toga čini nepravda.
– Bio sam i u Kninu i u Sinju i zaista me iznenadilo što u prvom redu kao zvijezde skupa nisu bili branitelji, pogotovo oni bez ruku i nogu. Umjesto toga, zvijezda skupa kojim obilježavamo toliko veličanstven dan je Veljko Džakula. Nisam protiv suradnje i bio sam među prvima koji ju je pokrenuo. Ipak, zvijezda takva skupa ne može biti netko koga je hrvatska policija privodila zbog organiziranja ustanka – oštar je bio Vučić.

Neprimjerenim je ocijenio i izvještavanja s Alke u kojima se više spominjao pad konja i dolazak turskog veleposlanika u Sinj nakon 370 godina nego viteštvo i pobjeda alkara Alena Filipovića Grčića.

Slične proslave kojima se obilježavaju dani kad je u Oluji oslobođen velik dio Hrvatske ovih dana održavaju se i diljem Karlovačke županije. Niz svečanosti i drugih manifestacija organizira se u Karlovcu, Slunju, Rakovici, Cetingradu, Krnjaku, Vojniću... Mjesta pogibije svojih suboraca obilaze i nekadašnji hrvatski vojnici iz sjevernih dijelova županije, ali i iz drugih krajeva Hrvatske. Upravo stoga Vučić smatra da je nužno tim ljudima, koji su se žrtvovali za oslobođenje, pružiti dostojnu pozornost.

– Ako su nama zvijezde ljudi koje sam spominjao, moramo se zapitati može li se na taj način graditi budućnost hrvatske djece. Okrenimo se sebi i svojoj obitelji i pronađimo što treba učiniti da bi nam svima sutra bilo bolje – zaključuje Vučić.
www.vecernji.hr

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura