PRIOPĆENJE - UDRUGA DRAGOVOLJACA HRVATSKIH OBRAMBENIH SNAGA SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE


PRIOPĆENJE - UDRUGA DRAGOVOLJACA  HRVATSKIH OBRAMBENIH SNAGA  SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE

Ovim putem, mi, dragovoljci HOS postrojbi, koji su dali veliki obol u obrani Hrvatske, izražavamo ogorčenje na postupke osiguranja predsjednika države Ive Josipovića. U Kninu prilikom obilježavanja Dana Domovinske zahvalnosti, jedna obitelj je bila nezakonito spriječena u svom naumu da bude tamo gdje želi, zbog oznake HOS-a na kapi maloljetnog dječaka i oca koji je imalo majicu legendarne 9-te bojne HOS-a, čiji je pripadnik bio.

Prvo su oca (podaci mogu biti dostupni po potrebi) ''ljubazno'' zamolili da ne ide u nekim pravcima gdje će se kretati predsjednik i premijer, kako se ne bi valjda susreli pa bi oni valjda bili uznemireni. Dragovoljac Domovinskog rata, časnik HV-a, ratni vojni invalid ostao je zabezeknut. Malo dalje je njegova supruga imala razgovor sa drugima iz osiguranja, koji su rekli kako dijete od 6 godina inače, ne može imati kapu šiltericu na glavi, na kojoj je oznaka 9-te bojne HOS-a, jer će uskoro proći predsjednik i premijer.

Zamislite suprugu i malo dijete u kakvoj su se situaciji našli, kao i njihov suprug i otac također. I sad da dalje ne elaboriram što se i dalje događalo, idem odmah u srž ''problema'' koji u biti ne postoji. Pitam policiju i sve institucije relevantne za to područje, po kojem članku zakona se dragovoljci HOS postrojbi ''upozoravaju'' i ''zamoljavaju'' da skinu oznake te slavne postrojbe koja je uzgred budi rečeno, imala oko pet stotina poginulih, u čijim su se postrojbama rame uz rame sa ostalim dragovoljcima, gardistima, specijalcima i policjacima krvavo izborili za današnju slobodu i samostalnost?

Udruge HOS postrojbi su legalne i priznate na sudu, registru branitelja, po zakonu o pravima Hrvatskih branitelja itd. Po čemu onda ovako postupaju službenici osiguranja i policije? Već je bilo sudskih presuda na strani onih koji su nosili oznaku HOS postrojbe od strane suda u njihovu korist, pa se pitamo, što onda nas provociraju sve dragovoljce HOS postrojbi kao i naše obitelji? To je po zakonu? Kojem?

Sram ih može biti. Dijete koje je ponosno na svog oca, Hrvatskog branitelja, dragovoljca, HRVI-a kao i supruga a siguran sam i Hrvatski narod, doživljava to, da ga upozoravaju da makne šiltericu po onoj velikoj vrućini a da ne govorim da to nije po zakonu. Ovakva praksa mora odmah prestati, jer ni mi Hosovci nećemo mirovati, žalit ćemo se i inzistirati, da se dragovoljci HOS-a ne maltretiraju bez ikakvog razloga. Jer ako to je problem, potrudit ćemo se dovesti par tisuća dragovoljaca HOS postrojbi sa obiteljima na Markov trg sa oznakama, pa da vidimo što će biti.Prava sreća što nije bilo više dragovoljaca HOS-a, tko zna kakva bi onda bila reakcija, već ovako na čovjeka sa suprugom i malim djetetom provocirati'', uznemiravati i onemogućavati kretanje po zemlji za koju se on krvavo borio i izborio, na Dan Domovinske zahvalnosti. Jer je to odnos prema nama Hrvatskim braniteljima?

Tajnik UDHOS-a sisačkomoslavačke županije
Damir Markuš
Kutina, 7.8.2012 god.

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura