Veterani 4.gardijske pobjednici 8.lađarskog kupa Kneza Domagoja u Vidu (FOTO)


Veterani 4.gardijske pobjednici 8.lađarskog kupa Kneza Domagoja u Vidu (FOTO)

Uoči glavnog župnog blagdana Gospe od Snijega ili Ledene Gospe u Vidu kod Metkovića 4.kolovoza je održan 8.lađarski Kup kneza Domagoja. Na uskom Norilju snage su odmjerile 4 lađarske ekipe sudionice ovogodišnjeg maratona lađa. Prvo mjesto zauzeli su Veterani 4.gardijske brigade. Kako nam reče kapetan ekipe Ante Marević: „Bilo je lijepo i pobjednički, drago nam je da će ime 4.gardijske biti upisano u prijelazni pokal Kneza Domagoja kao jednog od pobjednika, baš uoči obilježavanja OLUJE...“ i ujutro je s obitelji i drugim veteranima krenuo u Knin na obilježavanje vojno redarstvene akcije Oluja u kojoj je bio jedan od sudionika, danas jednako aktivan u udruzi veterana 4.gardijske brigade podružnice za Dubrovačko-neretvansku županiju. Niti umjetni kuk mu nije prepreka za nove pobjede. Ove utrke odvijale su se na rijeci Norin, desnoj pritoci Neretve. Zbog uske rijeke lađe voze suprotnim pravcima sa dva okreta. Start je ispod mosta u Vidu a lađe su okrenute na suprotne strane. Jedna lađa vozi uzvodno oko 120 metara gdje na malom proširenju vrši okret oko bove i zatim ide nizvodno. Ispod startnog mjesta oko 100 metara je drugi okret a potom se vozi natrag do cilja-odakle se krenulo, pod mostom. Druga lađa prevali isti put samo što prvo ima okret nizvodno. Svaka posada tako prijeđe isti put. Utrke su dosta naporne te zbog male staze i eksplozivne. Sa sve tri pobjede Veterani 4.gardijske brigade osvojili su prvo mjesto. Drugo mjesto osvojili su domaći Domagojevi gusari Vid sa dvije pobjede a trećeplasirana je ekipa Neuma ovogodišnjih debitanata na Maratonu lađa. Četvrto mjesto, bez pobjede, zauzela je ekipa Bjelovar ekspresa, jedni od favorita ovogodišnjeg maratona lađa (lani su bili četvrti). Utjeha je umor jer su prethodnu cijelu noć putovali iz Bjelovara do Neretve. Nakon utrka podijeljeni su pehari svim sudionicima a pobjednicima i prijelazni pokal Kneza Domagoja kojeg je izradio pok. Tomislav Zubčić, dugogodišnji „Knez Domagoj“ na maratonu lađa. Nakon utrka nastavljeno je druženje lađara uz Norin. U četvrtak 9.kolovoza u Opuzenu će se održati brzinske utrke za izbor startnih pozicija na maratonu lađa koji će biti u subotu 11.kolovoza sa startom u 17 sati u Metkoviću.
Pogledajte fotogaleriju:

 

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura