Josipovićevo i Milanovićevo osiguranje je pogriješilo, HOS-ovci su bili dobri dečki!


Josipovićevo i Milanovićevo osiguranje je pogriješilo, HOS-ovci su bili dobri dečki!

U svim pričama koje sam čuo nema nijedne koja govori o ratnim zločinima koje su počinile postrojbe HOS-a. A nema dvojbe da su sudjelovali u borbama. Za mene su oni "good guys", a predsjedniku Josipoviću i premijeru Milanoviću bi to trebalo biti najvažnije, kaže Žarko Puhovski.
Kninska proslava "Oluje" nije ostala u dobrom sjećanju šestogodišnjem Marku i njegovim roditeljima. Naime, njima je osiguranje predsjednika Ive Josipovića i premijera Zorana Milanovića zabranilo slobodno kretanje u blizini najviših dužnosnika. Razlog tome su oznake 9. bojne HOS-a koje su nosili otac i sin; otac na majici, a sin Marko na kapi.

Podsjetimo, osiguranje je oca zamolilo da se makne iz blizine braniteljskih štandova pokraj kojih su premijer i predsjednik trebali proći; ovaj ratni invalid i branitelj to je kategorički odbio. Tu nije bio kraj pregovorima s osiguranjem; naime, njegovom sinu nekoliko minuta kasnije nisu dopustili da iz blizine vidi predsjednika Josipovića zbog kape sa oznakom 9. bojne HOS-a te su inzistirali da je skine ukoliko mu se želi približiti. Nakon neugodnog incidenta otac je od predsjednika i premijera zatražio da se ispričaju njegovom sinu.

Nakon jučerašnje osude incidenta od strane braniteljskih udruga, svoje je viđenje dao i profesor Žarko Puhovski.

- Nema dvojbe da je 9. bojna HOS-a u kategorijama međunarodnog prava bila paravojna. Međutim, u svim pričama koje sam čuo nema nijedne koja govori o ratnim zločinima koje su počinile postrojbe HOS-a. A nema dvojbe da su sudjelovali u borbama. Za mene su oni "good guys", a predsjedniku Josipoviću i premijeru Milanoviću bi to trebalo biti najvažnije - kaže Puhovski.

Iz tog razloga smatra da je reakcija osiguranja bila neprimjerena:

- Meni se postupanje osiguranja čini pogrešnim. Jesu li oni imali informacije da postoji opasnost, ne znam, to mi ne možemo znati. No, prema onome što znam, postupili su krivo.

Još smo uvijek u iščekivanju reakcije Ureda Predsjednika Republike Hrvatske i Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske. I eventualne isprike malom Marku.
www.dnevno.hr

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura