"I reći ću vam samo još jednu stvar ZAPAMTITE VUKOVAR" obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara - Škabrnje u gradu Zagrebu


Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara - Škabrnje u gradu Zagrebu

Hrvatski Branitelji, organizirani u Klub veterana 148. br. HV, u suradnji sa ostalim udrugama iz grada Zagreba, već niz godina, organiziraju obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara - Škabrnje u Zagrebu pod sloganom: "I reći ću vam samo još jednu stvar ZAPAMTITE VUKOVAR".

Ovom aktivnošću sjećamo se, zahvaljujemo i molimo za sve žrtve agresije na Domovinu Hrvatsku posebno tih dana mjeseca studenog za žrtve Vukovara i Škabrnje.

18. studenog – Hrvatski Državni Sabor proglasio je spomen dan obilježavanja dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. i taj dan na obilježavanju u gradu Vukovaru bude nazočno u Koloni sjećanja puno zagrepčana.

No zbog objektivnih razloga velika većina stanovnika grada Zagreba nije u mogućnosti taj dan posjetiti grad Vukovar ili Škabrnju. Zbog toga smo, u suradnji svih branitelja, stradalnika Domovinskog oslobodilačkog rata i ljudi dobre volje iz grada Zagreba organizirali obilježavanje u našem gradu.

Pri tome s posebnom pažnjom ukljućujemo djecu i mlade osnovnih, srednjih škola i fakulteta u Zagrebu.

Ove godine, obilježiti ćemo 21. godina od tragedije Vukovara i Škabrnje.

Pozivamo Vas, da u tjednu koji predhodi obilježavanju od 12. do 16.studenog 2012., u svim školama, klubovima i sl. na primjereni način sa učenicima, njihovim učiteljima i profesorima te trenerima kroz niz predmeta pokažete zahvalnost za žrtvu Vukovara, Škabrnje i ostalih krajeva Domovine te sve aktivnosti i radove objavite na internetskim stranicama škole.

Također vas molimo, pridružite nam se i potaknite sve ljude dobre volje da stave svoj lampaš uz ulicu grada Vukovara od 18.00 sati te budu nazočni na središnjem obilježavanju kod križanja ulice Hrvatske Bratske Zajednice i ulice grada Vukovara (u blizini koncertne dvorane V. Lisinski)

u SUBOTU 17. studenog 2012. u 18.30 sati.

U nedjelju 18. studenog

na dan sjećanja, puno zagrepčana ide u Vukovar ili Škabrnju, a svi mi koji ostajemo u Zagrebu dođimo
u župnu crkvu Sv. Mati Slobode, Jarun 1, i sudjelujmo u 18.30 sati, na krunici koju predvode hrvatski branitelji, Sv. Misi u 19.00 sati i koncertu: "Bogu i Domovini" u 20.00 sati.
Dobro došli u obilježjima svojih klubova (Hrvatski branitelji molimo nazočnost u odorama HV ili Hrvatskog redarstva). Organizirani dolazak molimo najaviti unaprijed.

Voditelji organizacije obilježavanja i članovi Kluba veterana 148. br. HV, Zagreb-Trnje

Milan Zanoški
Drago Tomašić

Kontakt: telefon 098/491-444
e-adresa: milan.zanoski@zg.t-com.hr

U prilogu vam šaljemo preporuke ministarstva i gradskog ureda (za škole), plan ovogodišnjeg obilježavanja i prednajavu konferencije za novinare.

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura