Ministre što dobivamo s objavom registra Hrvatskih Branitelja?


Hrvatsko ratno zrakoplovstvo

Na adresu Ministarstva Hrvatski Branitelja i adrese udruga branitelja iz Domovinskog rata došlo je slijedeće priopćenje:

Ministarstvo Hrvatskih Branitelja, Ministar g. Predrag Matić

Štovani gospodine Ministre,
Ne shvaćam što dobivamo s objavom registra Hrvatskih Branitelja? Plašim se onoga što bi se nekima moglo dogoditi, npr. slučaj Purda, koji je srećom dobio ''happy end'' a kolega Veljko Marić koji sada izdržava zatvorsku kaznu od 12.g. u Srbiji za navodno ubojstvo koje se dogodilo u Republici Hrvatskoj, kako ste sami izjavili, kad bi mogli dali biste stvarno izdržavali njegovu zatvorsku kaznu?.
Jasno je da Srpsko pravosuđe nije nadležno za navodno ubojstvo u drugoj državi, u kojoj je sudski proces bio nepristran i politički montiran, kao takav u pravnome smislu je nevažeći. Svakako trebala inzistirati da se optuženik hitno vrati Hrvatskim Institucijama koji bi po Hrvatskim zakonu mogli osigurati pošteno suđenje.
Pitamo se da li Vaše ministarstvo u suradnji sa Ministarstvom Pravosuđa Srbije i Hrvatske radi na vraćanju osuđenika Hrvatskim institucijama koji su nadležni za to navodno ubojstvo? Ako ne, onda tražimo da se što prije poduzme sve moguće u tom pravcu. Obzirom da trenutno Srbija se nalazi u Šoku zbog Haških presuda Hrvatskim Generalima i Kosovskim optuženicima, koji su apsolutno oslobođeni od krivnje, nemojte tražiti ispriku da sada nije dobar tajming za to, moglo se i prije, a nije.
Kad nije, zašto nije?
Moje skromno mišljenje o planiranoj objavi je sljedeće; dogoditi će se još veći jaz i podjela, polemika o tko je gdje bio, ako se ne zna nakon 22.g., neće se nikada ni znati.

Kao pripadnik SPGSHVa i pilot Zrakoplova HRZ i PZOa, bio bi krajino razočaran ako mi je netko ''smjestio'' neborbeni status, inače slijediti će dodatno nepotrebno dokazivanje. Jedan moj izviđački let tijekom Masleničke akcije koji je trajao samo šezdesetak minuta nad okupiranom teritoriju, možda vrijedi jednako kao jedan ispaljen metak na prvoj crti, a na naš zrakoplov bilo je ispaljeno više tisuća projektila, no srećom Ivica Šunjić i ja vratili smo se bez fizičkih oštećenja, zadatak ispunjen, snimke neprijateljskih položaja u veliko je olakšala Vojnu akciju ''Maslenica.''

Kako bismo stekli status Branitelja ili Invalida Domovinskoga Rata, prolazili smo brdo nepotrebne birokracije, prvo stupanjska i drugo stupanjska rješenja koja su se kosili jedno s drugim, pa vraćanje na ponavljanje postupka, do Ustavnog Suda RH., pa do Vrhovnog Suda RH kako bi dobili samo ono što nas pripada.

Priznajte da bi bilo mnogo poštenije da su vrijedila ista pravila dvaju svjedoka kao u NOBu? ...I, kao sol na ranu, stari Partizani prvoborci nama se ismijavaju!

Kako možete sami zaključiti, smatrajte moje mišljenje kao protiv objave registra. Isto tako očekujem od Vas odgovor na konkretna pitanja u ovom izlaganju. Budite uvjereni, ako završi bilo koji pripadnik Hrvatske Vojske u nevolji, ovu kopiju ću znati dobro iskoristiti. Sami ste bili u Srpskim logorima, iz toga ne shvaćam Vaš sadašnji čudan stav. Vladajte se sukladno vlastitom savješću i odgovornošću prema Braniteljima.

U Medaki, Sveti Lovreč 02. Prosinca 2012.

Tomislav Damjanović, Poručnik HRZ i PZO-a, HRVI X skupine, u miru.

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura