Šest braniteljskih udruga: objava Registra branitelja samo je "bacanje kostiju pred narod"


Registar branitelja

ZAGREB, 12. prosinca 2012.-Šest stradalničkih i braniteljskih udruga u večerašnjem priopćenju ističe neslaganje s izmjenama i dopunama Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji kao i s objavom Registra branitelja koju, ističu, ministar Predrag Matić najavljuje kao božićni dar braniteljima, a bit će samo "bacanje kostiju pred narod", od kojega nitko neće bolje živjeti niti biti sretniji.

Napominjući da se ne protive objavi Registra, udruge upozoravaju kako pravi trenutak za to još nije došao jer velik broj branitelja još uvijek nema evidentiran ratni put.

Registar će u sadašnjoj gospodarskoj i političkoj situaciji možda donijeti božićnu radost malom broji branitelja, ali i božićnu "zluradost" velikom broju hrvatskih građana, a razočarenje mnogim članovima obitelji poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, pa i živućih koji ni danas nemaju u cijelosti upisan ratni put, upozoravaju, uz ostalo, udruge.

Ocjenjuju i kako u pripremi zakonskih izmjena, koje se već nalaze u saborskoj proceduri, nije bilo vremena za detalje, jer se "lomilo preko koljena, milom ili silom, da se što prije progura objava Registra jer je to Vlada obećala građanima, pa nek se narod zabavlja, nek se ima na koga istresati sva sila nezaposlenih građana".

Objavu Registra u ovom trenutku smatraju samo dokazom da pravna država ne funkcionira i da državi nije cilj provesti pravdu nego ju dati u ruke kreditno zaduženim, zabrinutim građanima koji će kada vide ime susjeda na listi podrazumijevati da on prima "ogromnu" braniteljsku mirovinu, te će se samo izroditi stup srama u koji će se zabijati koplja svih onih koji jedva preživljavaju.

"Objava Registra u ovom trenutku samo je bacanje kostiju pred narod, a nitko od toga neće bolje živjeti i nitko neće biti sretniji", navodi se u priopćenju koje su potpisali predsjednici Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja (SUOZNHB), Hrvatske zajednice udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata (HZURPBDR), Zajednice udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata (ZUUHBDR ), Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata (UDPNHBDR), Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi te Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata.

(Hina) pp/xvl ymć

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura