14. Konferencija Područnih jedinica i Centara za psihosocijalnu pomoć


14.  Konferencija Područnih jedinica i Centara za psihosocijalnu pomoć (Foto: Ministrastvo branitelja)

Vukovar, 7. prosinca 2012. - U Vukovaru je danas započela dvodnevna 14. Konferencija Područnih jedinica Ministarstva i županijskih Centara za psihosocijalnu pomoć. Otvaranju Konferencije prisustvovali su ministar branitelja Predrag Matić, pomoćnica ministra, na čelu Uprave za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji, gospođa Nevenka Benić te načelnik Sektora za skrb o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, gospodin Mladen Lončar.

Konferencija je započela predavanjem ministra Matića o aktualnim Izmjenama i dopunama Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, a tijekom prvog dana Konferencije održano je i niz predavanja i radionica na kojima se razgovaralo o sindromu ogorčenosti, skrbi o hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata te ostalim aktivnostima Ministarstva branitelja, Područnih jedinica i Centara za psihosocijalnu pomoć.

Cilj sad već tradicionalne Konferencije je upoznati zaposlene stručne savjetnike i suradnike Područnih jedinica i Centara za psihosocijalnu pomoć s izmjenama i dopunama Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, izmjenama i novostima u radu Sektora za skrb o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji te Uprave za pravne i stambene poslove.

Prema Nacionalnom programu Centri za psihosocijalnu pomoć i Područne jedinice primarno razvijaju i provode programe psihosocijalne prevencije i potpore, stacionarno (kroz svakodnevno organizirana dežurstva u prostorijama centra) i mobilno (timske posjete domu i obitelji stradalnika), razvijaju i provode programe kriznih intervencija, provode stručne aktivnosti usmjerene na obitelji i djecu, te organiziraju i provode edukativne programe samopomoći za pojedine kategorije stradalnika.

O aktivnostima županijskih centara za PSP i Područnim jedinicama govore i brojčani podaci redovitih mjesečnih evidencija. Do kraja listopada 2012. godine zabilježeno je 29 962 korisnika i 35 477 intervencija.

Izvor: Ministarstvo branitelja

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura