Sutra doznajemo tko je obranio RH, pozvani su i Gotovina i Markač (VIDEO)


Predrag Matić (Foto: Patrik Macek/Pixsell)

Sutra nakon 13 sati očekuje nas objava Registra branitelja.
Ministre, mislite li da će sutra još jednom završiti Domovinski rat ili će se pojaviti zla krv objavom Registra branitelja?

Nema zle krvi. Sutra će na ponos svih hrvatskih branitelja, ali isto tako i svih hrvatskih građana biti javno obznanjeno tko je branio domovinu u Domovinskom ratu. Nema zle krvi, među hrvatskim braniteljima nikad nije bilo zle krvi.

Postoji ipak strah da će branitelj prokazivati branitelja. U ovoj zemlji postoje institucije. Strahujete li da će početi 'ulični obračuni' tko je branio zemlju?

Ne. To rade oni koji plaše hrvatske branitelje. I prije se moglo reći institucijama, kao DORH, kao što je policija, Ministarstvo pravosuđa tko je bio branitelj, tko nije bio branitelj. Na to objava Registra branitelja sigurno neće utjecati.

Sutra ćete vi i vaša dvojica kolega sutra objaviti svoj ratni put. Strahujete li da će se propitivati vaš ratni put i vaša povijest?

Ne. Već 20 godina dušebrižnici propituju moj ratni put. Dapače, ja sam ponosan. Svih ovih godina sam obećavao da ću prvi objaviti svoj ratni put i imat ću tu čast da ću sutra uistinu to prvi objaviti. Poslije mene će moji kolege, Ante Kotromanović i Ranko Ostojić, članovi Vlade, hrvatski branitelji, ministri obrane i policije također ponosno objaviti svoje ratne putove.

Za one za koje se utvrdi da nisu branitelji, a nađu se na listi, koje su konzekvence za njih?

To nije moj posao, ja sam to više puta rekao. Uloga Ministarstva branitelja i naša dužnost i predizborno obećanje Kukuriku koalicije je objava Registra branitelja. Mi smo to obećali, mi ćemo to objaviti. Za sve ostalo trebalo bi se obratiti na neke druge adrese.

Strahujete li od tužbi HDZ-a?

To je njihovo pravo. Ovo je demokratska država i imaju pravo tužiti, a sudovi će odlučiti tko je u pravu.

Jeste li pozvali i generale Gotovinu i Markača?

Da, naravno, i oni su pozvani. Bit će rado viđeni gosti na ovoj svečanosti. Kao i predsjednik, predsjednik Sabora, Vlade, svi su dobrodošli. Ovo je jedna velika svečanost kad Hrvatska konačno saznaje tko ih je branio i tko ih je obranio u Domovinskom ratu.

Na internetskoj stranici registar.branitelji.hr moći će se vidjeti tko su bili branitelji Domovinskoga rata.

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura