Vukovar: 'Pa zar jedino Hrvati u Hrvatskoj ne mogu reći što žele?


Anonimni izvor koji je poslao fotografiju navodi da je ona nastala 6. siječnja 2013. godine na pravoslavni Badnjak u Vukovaru

'Pod ovakvim zastavama su silovane žene. Pod ovakvim zastavama sam protjerana iz svog grada. A sad sam tu i opet gledam te zastave. Pa zar jedino Hrvati u Hrvatskoj ne smiju reći što misle?'

U vrijeme kada se lome koplja oko uvođenja ćirilice kao drugoga pisma u Vukovar i kada se politička situacija u gradu dodatno, oko toga, usijava u redakciju Hrvatskog radio Vukovara pristigla je fotografija na kojoj se vidi skupina mladića i djevojaka sa raširenom srpskom zastavom na kojoj je ćirilicom ispisan naziv Vukovar. Anonimni izvor koji je poslao fotografiju navodi da je ona nastala 6. siječnja 2013. godine na pravoslavni Badnjak u Vukovaru.

Mene fizički bole ovakve slike. Nije stvar u mladima...Nemaju pojma. Stvar je u srpskoj zastavi sa ćiriličnim natpisom "Vukovar". Ovo je uslikano 6.1.2013. na pravoslavni Badnjak. Zašto me boli? Boli me zato što su pod ovakvim zastavama ubijani ljudi. Da...baš ovakvim. Srpskim zastavama sa ćirilićnim natpisom "Vukovar". Pod ovakvim zastavama su silovane žene. Pod ovakvim zastavama sam protjerana iz svog grada. A sad sam tu i opet gledam te zastave. Pa zar jedino Hrvati u Hrvatskoj ne smiju reći što misle? Znači...moramo poštovati manjine - poštujemo. Moramo živjeti skupa - živimo. Kad ja na Dan Državnosti na svom balkonu razvijem regularnu Hrvatsku zastavu, u Hrvatskom gradu Vukovaru, opominje me se i naziva nacionalistom. A ove stvari se događaju nama pred nosom i ne smije im nitko ništa reći jer su vječito ugrožena manjina, navela je autorica fotografije koja želi ostati anonimna.

Piše: Branimir Bradarić/VLM

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura