Tko to u Hrvatskoj tolerira četničke simbole ?


Šajkača

PRIOPĆENJE udruge "Urbana Desnica"...
Poštovani, ponukani višegodišnjim proslavama pravoslavnih Badnjaka po Hrvatskoj, uz pratnju hrvatske policije, sa neizostavnim četničkim pjesmama i znakovljem, uz isto tako neizostavno oružje, odlučili smo reagirati prema Vladi RH i Hrvatskom Saboru.

Žalosti činjenica koliko je vremena prošlo od zločinačkog poduhvata nad hrvatskim stanovništvom 90.-tih, a do dan danas nije zabranjeno javno isticanje simbolike jedne takve ideje na prostoru Republike Hrvatske.

Kako se iz godine u godinu, ovakav način proslave sve više prihvaća, a zločinačka ideja se javno ističe putem znakovlja, pjesmi i oružja, tražimo da se donese Zakon o zabrani isticanja svih totalitarističkih ideja i simbola.

Činjenica je kako je na prostoru Republike Hrvatske zabranjeno javno isticanje ustaških i fašističkih simbola i znakovlja. Činjenica je i
da su mnogi zbog toga kažnjeni i privedeni. Hrvatska je smogla snage rasčistiti sa jednim dijelom svoje prošlosti, ali očito da nema snage ni želje rasčistiti sa onom u kojoj je hrvatsko stanovništvo pretrpjelo ogromne gubitke, a to je Domovinski rat.

Pod simbolima Velike Srbije i JNA, uništavala se imovina, ubijali hrvatski vojnici i civili, silovale naše majke, ubijala naša djeca, zrakoplovima JNA bombardirani su naši gradovi. Zar nije vrijeme da jednom za svagda rasčistimo sa prošlosti i okrenemo se budućnosti? Do kada većina u ovoj državi mora trpjeti psihičko i fizičko zlostavljanje, koje su prošli već tijekom Domovinskog rata? Do kada će se ti zločini prekrivati i tolerirati "omertom" ili zakonom šutnje među hrvatskim političarima?

Na youtube snimci koja je kružila internetom, jasno se čuju iz automobila četničke pjesme, a na 02:45 pa dalje možete vidjeti dozu agresivnosti tih ljudi koji bi trebali slaviti pravoslavni Badnjak. U jednom trenutku se međusobno tuku, a na glavama nose tzv. "šajkače".

Doveli smo se do situacije u kojoj je četničko znakovlje u Vukovaru i okolici prihvatljivo, dok je obilježje jedne legendarne bojne kao što je HOS, koji je do zadnjih dana branio hrvatski grad Vukovar, neprihvatljiv i sramota? Do kada će u ovoj državi sve što nije naše biti prihvatljivo?

Zahtjevamo uvođenje takvog zakona još ove godine, jer ga iduće nećemo sigurno više tolerirati. Ako su Zakonom o manjinama tim istim manjinama omogućena prava ove države, bilo bi fer i korektno da se zaštite i prava većina hrvatskih građana, koje totalitaristički simboli u današnje vrijeme zaista vrijeđaju i diraju u stare rane!

Jedino na takav način možemo se zajedno i složno okrenuti budućnosti.

S poštovanjem,

Zvonimir Pavlinović, tajnik udruge

Udruga Urbana Desnica

Prisjetimo se što se sve događalo u Borovu selu i kakvi su zločini srbočetničkih paravojnih postrojbi urađeni nad hrvatskim policajcima. Sve to možete vidjeti OVDJE i OVDJE.

B.P.

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura