Tovarnik: Spomenik žrtvama velikosrpske agresije


Spomenik žrtvama velikosrpske agresije - Tovarnik

Udruga dr. Ante Starčević i Općina Tovarnik na čelu s načelnikom gosp. Jakobom Asićem najavljuju da će dana 31. siječnja 2013. godine na 15. obljetnicu ukopa pedeset i troje mještana svečano otkriti spomen-obilježje u Tovarniku.

Ideja za spomenik rodila se kod članova udruge dr. Ante Starčević – Tovarnik. Prošle godine u Tovarnik su iz kamenoloma blizu Splita od tvrtke "Markam-G" iz Donjeg Dolca stigle kamene stijene, koje je vlasnik tvrtke gosp. Luka Markić donirao Udruzi. Želja nam je spomen obilježjem sačuvati trajnu uspomenu budućim generacijama na hrabrost onih kojih više nema. Prijedlog spomenika je kamena stijena koja bi bila osvijetljena u čiji će postament biti ugrađena ploča sa imena svih ubijenih, poginulih i nestali tijekom Domovinskog rata.
Svako mjesto gdje je prolivena krv za slobodnu i neovisnu Hrvatsku treba obilježiti na dostojan način. Spomenik je posvećen svim mještanima Tovarnika koji su svoje živote dali za Hrvatsku. Među žrtve biti će upisano i troje Srba koji su ubijeni u velikosrpskoj agresiji na Tovarnik. Uvjereni smo da će spomenik biti ponos svih branitelja i građana s obzirom na značenje Tovarnika u hrvatskoj povijesti.

Podizanje spomenika nastavak je djelatnosti Udruge dr. Ante Starčević iz Tovarnika. Nakon objavljivanja knjiga, organizacije znanstvenog simpozija, snimanja filmova i drugih poduhvata, Udruga nastavlja radom na zaštiti povijesnih i drugih vrijednosti hrvatske baštine.
Za Udrugu dr. Ante Starčević – Tovarnik
Antun Ivanković, predsjednik

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura