Priopćenje braniteljske udruge "Zavjet"


Braniteljska udruga Zavjet

Braniteljska udruga „Zavjet“ želi uputiti priopćenje medijima i upravi HRT-a, glede emitiranog priloga o Juri Francetiću u emisiji "TV Kalendar", urednika Vladimira Brnardića, koja je emitirana 27. prosinca prošle godine.

Na pisanje ovog priopćenja potaknula nas je medijska hajka pojedinih novina i neke „Građanske akcije“ na urednika „TV kalendara“ Vladimira Brnardića. Nije nam poznata stručnost onih koji su hajku pokrenuli, no na temelju očitovanja uglednih povjesničara o „spornom“ prilogu u TV kalendaru od 27. prosinca 2012., a s obzirom na naše spoznaje o spomenutom povijesnom razdoblju i iskustvo iz Domovinskog rata, držimo da je priopćenje „Građanske akcije“ neutemeljeno i ideološki ostrašćeno. Stoga, uz vjeru u profesionalnost vodstva HTV-a i nadu da ono neće podleći pritiscima anonimnih „aktivista“, koji bi Hrvatsku televiziju željeli vratiti u olovna vremena komunističkog jednoumlja, želimo i na ovaj način izraziti podršku sadašnjem uredniku i ekipi TV kalendara.
S obzirom na to da se u Domovinskom ratu nije borilo i ginulo samo za teritorijalnu cjelovitost Republike Hrvatske te slobodu i ravnopravnost svih njezinih građana, nego i za Hrvatsku u kojoj više neće biti „tabu tema“ i u kojoj će se o svim događajima iz povijesti moći govoriti i pisati argumentirano i na temelju povijesnih izvora, s pozornošću ćemo i dalje pratiti prikazivanje TV kalendara i događaje oko te, u široj javnosti iznimno cijenjene emisije.

S poštovanjem!
Udruga „Zavjet“ predsjednik, Boris Mužanović

B.P.

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura