Josipović: ako se ustavni zakon ne želi poštivati, treba ga mijenjati (VIDEO)


Ivo Josipović - Predsjednik RH

MUENCHEN, 3. veljače 2013. - Ako ne postoji želja da se ustavni zakon poštuje, onda zakon treba mijenjati, ocijenio je hrvatski predsjednik Ivo Josipović u nedjelju komentirajući prosvjede u Vukovaru u vezi s uvođenjem ćirililce

Josipović očekuje od stranaka u Hrvatskoj da građanima objasne zašto je važno poštovati zakon.

"Ja očekujem od stranaka u Hrvatskoj, posebice od onih koji su sudjelovale u vladama da građanima objasne koja je važnost poštivanja ustavnog zakona, a ako se zakon ne želi poštivati, onda ga se mora mijenjati", rekao je u Muenchenu gdje sudjeluje na sigurnosnoj konferenciji.

"Javno izražavanje nečijeg mišljenja jest nešto što je demokratski, ali naravno treba znati za što se zalažemo", rekao je Josipović.

"Hrvatska pitanje prava nacionalnih manjina rješava na načn predviđen ustavnim zakonom, pitanje uvođenja jezika i pisma dio je programa koji je imala i prošla vlada u kojoj je SDSS bio u koaliciji, pa i sadašnja vlada", rekao je.

Oko 20 tisuća ljudi prosvjedovalo je u subotu u Vukovaru protiv uvođenja ćirilice u tom gradu. Na skupu "Za hrvatski Vukovar-ne ćirilci" zatraženo je da hrvatska vlada "posluša" glas Vukovaraca i odustane od provedbe Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina u Vukovaru i uvođenja dvojezičnosti, a premijeru Zoranu Milanoviću je poručeno da "ne testira i ne izaziva vukovarske branitelje".

(Hina) xvm ydj

HRT: Dnevnik, 3. veljače 2013.

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura