Stožer za Vukovar razočaran: U Vladi nas nitko nije primio


Stožer za obranu Vukovara

Predsjednik Sabora Josip Leko primio nas je vrlo uljuđeno, pričali smo pola sata, ali “u rukavicama”, kažu iz Stožera za Vukovar.

Premda ugodno iznenađeni što su ih najviši predstavnici državne vlasti uopće primili, članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara svoju će “zagrebačku turneju” na kraju dana ocijeniti poprilično razočaravajućom. Naime, obilazeći Sabor, Vladu i predsjednika RH, predali su zahtjeve za moratorij na ćirilicu, no čini se da nisu naišli na odobravanje.

Predsjednik Sabora Josip Leko primio nas je vrlo uljuđeno, pričali smo pola sata, ali “u rukavicama”. U Vladi nas nitko nije primio, tek su poslali službenicu koja je sišla s pečatom i naš zahtjev prihvatila u hodniku – priča Zdravko Komšić, dodajući kako su najsrdačnije primljeni na Pantovčaku kod predsjednika Ive Josipovića.

Umjesto predviđenih 15 minuta zadržali smo se sat vremena duže. Predsjednik nas je vrlo pozorno saslušao, ali u konačnici nije obećao da će se taj problem riješiti na nama zadovoljavajući način. Sugerirao je da se problem mora riješiti kroz institucije, iako smo mu rekli da se na taj način ništa neće riješiti. Rekli smo mu da je prosvjed u travnju očito neminovan i da se iz njega, jer očekujemo oko 100.000 ljudi, može svašta izroditi – kaže Komšić dodajući da su najvišim institucijama dali dovoljno vremena da se pronađe rješenje, ali da volje za tim ipak nema.

Iz Stožera također poručuju kako sada pregovaraju da se ćirilica u potpunosti izuzme.

Tražit ćemo kompletno izuzeće, da Vukovar bude mjesto posebnog pijeteta u državi, da se ne izuzima nikakva ulica ni ništa drugo, da cijeli grad bude jedna Ovčara. Tražimo moratorij na ćirilicu ili izuzimanje cijeloga grada – uporan je predsjednik Stožera Tomislav Josić, ne odstupajući ni pedlja od “zahtjeva većine Vukovaraca”.

Izvor: Večernji list

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura