DOGRADONAČELNIK VUKOVARA DEJAN DRAKULIĆ I KUD „SLOGA“ IZ VUKOVARA NA OTVORENJU PARAVOJNOG KAMPA U SRBIJI


Dejan Drakulić - Vukovarski dogradonačelnik

Zamjenik gradonačelnika Vukovara gospodin Dejan Drakulić, član SDSS-a, sudjelovao je dana 15. srpnja 2012. godine otvorenju tkzv. međunarodnog paravojnog kampa u Banji Junaković kod Apatina u Srbiji, u kojemu vojnim vještinama obučavaju djecu i mladiće srpske nacionalnosti u dobi od 10 do 19 godina. Ove aktivnosti provedene su u organizaciji desničarske udruge „Patriotska Fronta a osnivač istog je " Udruženje ratnih veterana srpskih zemalja 1990-1999 ", sa sjedištem u Bačkoj Palanci, Trg bratstva i jedinstva 21.

Da se radi o krajnje ekstremnoj paravojnoj organizaciji govori podatak da su tu organizaciju i sami Srbi proglasili i prozvali profašističkom. Po priopćenju istih u kamp se dovode djeca iz „svih srpskih zemalja“ pri čemu se misli na Srbiju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Kosovo i sl.

Instruktori u kampu su, kako oni kažu, prekaljeni srpski ratnici i članovi krajnje desnih ruskih militantnih skupina i organizacija. U financiranju kampa, između ostalih, sudjeluje i veleposlanstvo Rusije u Beogradu.

Sve gore navedeno baca sjenu na istinitost i dobronamjernost iskaza političkih predstavnika srpske nacionalne manjine u Vukovaru, kao i njihovog glavnog lidera i „zaštitnika“ u Hrvatskoj gospodina Milorada Pupovca., koji se često u zadnje vrijeme nazivaju i smatraju velikim demokratima, i koji prozivaju vukovarske branitelje i Hrvate u Vukovaru ne demokratima.

Na gore navedenoj manifestaciji otvaranja paravojnog kampa sudjelovao je i KUD „Sloga“ iz Vukovara koje se financira sredstvima iz proračuna grada Vukovara u trostruko većem iznosu u odnosu na ostale hrvatske, mađarske, rusinske i dr. KUD-ove.

Obzirom na sve navedeno Stožer za obranu hrvatskog Vukovara želi postaviti slijedeća pitanja gradonačelniku Vukovara Željku Sabou i saborskom zastupniku SDSS-a gospodinu Miloradu Pupovcu:

Pitanja za gradonačelnika Vukovara Željka Saboa:

Dali ste gospodine gradonačelniče Sabo znali za nazočnost vašeg zamjenika gospodina Dejana Drakulića na otvorenju ovog ekstremističkog i paravojnog kampa u Srbiji?

Da li je on tamo predstavljao grad Vukovar i građane grada Vukovara?

Kako će te ga sankcionirati i dali će te i dalje ostati u koaliciji s tim i takvim demokratima?

Kako će te gospodine gradonačelniče Vukovara, građanima Vukovara opravdati dodijeljena sredstva iz proračuna grada KUD-u „Sloga“ koje svojim prisustvovanjem i programom, veliča nešto čega se i inače radikalna srpska javnost srami i odriče.

Pitanja za gospodina Milorada Pupovca:

Zašto cijelo vrijeme šutite i ne kažete hrvatskoj javnosti zbog čega i s kojim ciljem u tajnosti odvodite srpsku djecu u ovakve paravojne kampove u Srbiji?

Zašto politički predstavnici Srba iz Hrvatske sudjeluju na proslavama i otvaranjima ovakvih paravojnih kampova u Srbiji?

Koji je cilj obuke srpske djece i srpskih mladića iz Hrvatske da se obučavaju u pucanju iz automatskog naoružanja, u bacanju ručne bombe, u uporabi noža kao hladnog oružja i drugim vojnim vještinama?

Kako izgledaju gore spomenuti kampovi, pogledajte na sljedećem LINKU.

Braniteljski portal

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura