Pupovac: Ne znam ništa o tome da je SDSS-ov Dejan Drakulić bio na otvorenju paravojnog kampa u Srbiji!


Milorad Puovac

Dejan Drakulić (SDSS), zamjenik gradonačelnika Vukovara, sudjelovao je 15. srpnja 2012. na otvorenju tzv. međunarodnog paravojnog kampa u Banji Junaković kod Apatina u Srbiji.

Riječ je kampu u kojem djecu i mladiće srpske nacionalnosti u dobi od 10 do 19 godina obućavaju vojnim vještinama, a kamp organizira desničarska udruge „Patriotska Fronta" čiji je osnivač " Udruženje ratnih veterana srpskih zemalja 1990-1999 ", sa sjedištem u Bačkoj Palanci, Trg bratstva i jedinstva 21, tvrde iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara.

U priopćenju pišu kako se radi o krajnje ekstremnoj paravojnoj organizaciji koju su i sami Srbi proglasili i prozvali profašističkom.

- U kamp se dovode djeca iz „svih srpskih zemalja“ pri ćemu se misli na Srbiju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Kosovo i sl., a instruktori u kampu su, kako oni kažu, prekaljeni srpski ratnici i članovi krajnje desnih ruskih militantnih skupina i organizacija. U financiranju kampa, između ostalih, sudjeluje i veleposlanstvo Rusije u Beogradu. Sve to baca sjenu na na istinitost i dobronamjernost iskaza političkih predstavnika srpske nacionalne manjine u Vukovaru, kao i njihovog glavnog lidera i „zaštitnika“ u Hrvatskoj gospodina Milorada Pupovca, koji se često u zadnje vrijeme nazivaju i smatraju velikim demokratima, i koji prozivaju vukovarske branitelje i Hrvate u Vukovaru nedemokratima, piše u priopćenju.

Stožeru posebno smeta i što je na otvaranju kampa nastupio i KUD Sloga, iz Vukovara koje se financira sredstvima iz proračuna grada Vukovara u trostruko većem iznosu u odnosu na ostale hrvatske, mađarske, rusinske i dr. KUD-ove.

Priopćenje je odaslano i na adrese gradonačelnika Želja Sabe te Milorada Pupovca.

Stožer za obranu Vukovara zahtjeva odgovore

Pitanja za gradonačelnika Vukovara Željka Saboa:

1. Jeste li gospodine gradonačelniče Sabo znali za nazočnost vašeg zamjenika gospodina Dejana Drakulića na otvorenju ovog ekstremističkog i paravojnog kampa u Srbiji?

2. Je li on tamo pretstavljao grad Vukovar i građane grada Vukovara?

3. Kako ćete ga sankcionirati i dali će te i dalje ostati u koaliciji s tim i takvim demokratima.

4. Kako ćete gospodine gradonačelniče Vukovara građanima Vukovara opravdati dodijeljena sredstva iz proračuna grada KUD-u „Sloga“ koje svojim prisustvom i programom veliča nešto čega se i inače radikalna srpska javnost srami i odriče.

Pitanja za gospodina Milorada Pupovca:

1. Zašto svo vrijeme šutite i ne kažete hrvatskoj javnosti zbog čega i s kojim ciljem u tajnosti odvodite srpsku djecu u ovakve paravojne kampove u Srbiji.

2. Zašto politički predstavnici Srba iz Hrvatske sudjeluju na proslavama i otvaranjima ovakvih paravojnih kampova u Srbiji?

3. Koji je cilj obuke srpske djece i srpskih mladića iz Hrvatske da se obučavaju u pucanju iz automatskog naoružanja, u bacanju ručne bommbe, u uporabi noža kao hladnog oružja i drugim vojnim vještinama

U razgovoru za PolitikuPlus Milorad Pupovac je kazao da je čuo kako se u nekim medijima pojavila ova informacija, ali da, zbog činjenice da nije blizu računala, još uvijek nije vidio da li je on ovo priopćenje dobio od Stožera za obranu hrvatskog Vukovara. Na naše pitanje zna li išta o tom kampu i da li u taj kamp djecu srpske nacionalnosti vodi SDSS-ovac Drakukić, Pupovac je kazao.

- Moram priznati da nisam čuo za odlaske u takav kamp. Raspitat ću se pa ću vam onda znati odgovoriti na to pitanje. Uistinu u ovom trenutku ne znam za takav kamp te da kolega Drakulić djecu vodi tamo, kazao nam je Pupovac.

Komentar na ovu informaciju pokušali smo dobiti i od vukovarskog gradonačelnika, ali nam se do zaključenja ovog teksta nije javljao na telefon.

PUPOVAC: Moram priznati da nisam čuo za odlaske u takav kamp. Raspitat ću se pa ću vam onda znati odgovoriti na to pitanje. Uistinu u ovom trenutku ne znam za takav kamp te da kolega Drakući djecu vodi tamo.

Izvor: PolitikaPlus

Braniteljski portal

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura