Hrvati će u srijedu zauzeti punktove na ulazima u Vukovar kako bi spriječili postavljanje natpisa 'Bykobap'!


Prosvijed protiv ćirilice

'Cilj nam je da sve bude mirno, ne želimo sukob s našom policijom. Spremni smo tamo biti danima, čekat ćemo da se policija makne, jednom će morati otići. Ne želimo se tući i sukobljavati', rekao nam je Damir Maduna iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara.

Posljednje vijesti kojima raspolaže Stožer za obranu hrvatskog Vukovara jest da je hrvatska Vlada čvrsto odlučila u srijedu postaviti natpise na ćirilici na sedam ulaza u grad, potvrdio nam je Damir Maduna, član Stožera. On je ispred Stožera pozvao Slavonce, Baranjce i sve Hrvate koji si mogu priuštiti put da se u srijedu u 8 sati nađu u centru Vukovara, odakle će se rasporediti po ulazima u grad.

- Mi ćemo se okupiti, pokrit ćemo sa što više ljudi tih sedam punktova na ulazu u grad. Cilj nam je da sve bude mirno, ne želimo sukob s našom policijom. Spremni smo tamo biti danima, čekat ćemo da se policija makne, jednom će morati otići. Ne želimo se tući i sukobljavati. Oni ne smiju primijeniti silu bez razloga. Imat ćemo ljude koji će voditi računa da se to ne dogodi - rekao nam je Maduna. Dodao je kako su spremni dežurati u noći sa srijede na četvrtak.

- Navečer ćemo naložiti vatre, dežurati i čekati - kaže Maduna.

Podsjetimo, ovih dana kolaju glasine kako će hrvatska Vlada u srijedu postaviti dvojezične natpise na latinici i ćirilici na sedam ulaza u grad Vukovar. Iz Vlade još uvijek nismo uspjeli dobiti potvrdu ili demantij te glasine.

Izvor: Dnevno.hr

Braniteljski portal

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura