VUKOVAR: Pupovac nije odolio "zovu" vlasti te je prihvatio politiku getoizacije


Dvojezičnost - Latinica/Ćirilica

Čak 78 posto Hrvata i 86 posto Srba u Vukovaru smatraju da je odijeljeno školovanje prepreka stvaranju boljih međuetničkih odnosa.
Dok napetosti u Vukovaru rastu zbog najavljenog uvođenja ćiriličnog pisma, međunacionalni jaz između mladih u našem gradu veći je nego među odraslima.

To otkrivaju rezultati istraživanja pod nazivom Škola i socijalna integracija mladih u Vukovaru, predstavljenog na tribini održanoj u Uredu predsjednika. Autori istraživanja, psiholozi prof. dr. Dinka Čorkalo Biruški i prof. dr. Dean Ajduković sa zagrebačkog Filozofskog fakulteta, od 2001. do 2011. pratili su promjene stavova prema školovanju u Vukovaru te međuetničko ponašanje djece i odraslih.

Svi gore navedeni rezultati istraživanja pod nazivom „Škola i socijalna integracija mladih u Vukovaru“, a koji su prije dva dana objavljeni hrvatskoj javnosti su upravo ono što Stožer za obranu hrvatskog Vukovara govori os samog svog formiranja.

Već duže vrijeme Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, već u svom PRVOM proglasu govori o tome da u Vukovaru postoje vrtići, škole(osnovne i srednje) , športski i ini klubovi posebno za Srbe i posebno za sve ostale. 
Povjerenstvo za Pravna i Temeljna pitanja Stožera, tj. njen predsjednik Vlado Iljkić, u razgovoru sa Predsjednikom Sabora Josipom Lekom i Predsjednikom države Ivom Josipovićem iznio je stav Stožera da Hrvatska treba redefinirati politiku prema nacionalnim manjinama jer je razvidno da sadašnja politika koja govori o odvojenim ustanovama za srpsku etničku zajednicu vodi u njihovu GETOIZACIJU.

Apsurdno je to što se taj strašni čin getoizacije odvija po zakonima RH, te da se kod toga nihove političke vođe tvrdoglavo pozivaju na PRAVO i PRAVDU. Zbog toga su ti zakoni štetni i naravno neodrživi, osim ako nećemo da se na ovom području stvore neki drugi "Harlemi".
Napomenuo je i to da su sve Etničke zajednice bogatstvo svakog naroda samo onda kada su one integrirane u društvo a ne getoizirane u društvu.
Tu istu getoizaciju, na samom početku mirne reinegracije, zahjevale su tadašnje političke vođe srpske etničke zajednice, ali zahtjevaju to i sadašnje, ignorirajući sve gore narečeno. Tu se treba posebno osvrnuti na ulogu, inače deklariranog demokrate, g. M. Pupovca, inače predsjednika SNV.


Naime, da bi postao jedan od političkih vođa Srba u Hrvatskoj, isti je prilagodio svoja stajališta tadašnjim političkim vođama Srba iz tzv. Krajine te prihvatio neka njihova prilično rigidna stajališta, među kojima je svakao pogled na školstvo. Obzirom da se radilo o deklariranom demokratu očekivalo se da će nakon što ga Srbi iz tzv. Krajine prihvate kao jednog od vođa, kod njega doći do kvalitetnog zaokreta prema integraciji te zajednice u hrvatsko društvo. Na žalost g. Pupovac nije odolio "zovu" vlasti te je prihvatio politiku getoizacije, na čijim negativnim obilježjima kao što su strah i možda čak "mržnja", on i njemu slični zasnivaju svoju političku moć i održavanje na vlasti.
Puno je primjera gdje su se pripadnici svih nacionalnih manjina, pa i srpske, uspješno integrirali u hrvatsko društvo i predstavljaju bogatstvo u raznolikosti tog društa, ali na žalost i primjeri gdje do toga nije došlo.
ZATO TEZA DA NE POSTOJE POGREŠNE ZAJEDNICE, GRUPACIJE ILI SKUPINE LJUDI, VEĆ POGREŠNE POLITIKE PREMA NJIMA, I TE KAKO DRŽI VODU !!!


Najsvježiji primjer toga je getoizacija jedne etničke zajednice na koju mi iz Stožera sustavno upozoravamo, i zašto ne reći, ignorantska politika predsjednika Vlade g. Milanovića prema stradalničkim i braniteljskim Udrugama te građanima okupljenim u Stožeru.
U želji da će poruka doprijeti do onih do kojih ona treba doprijeti, lijepo vas pozdravljamo.

Stožer za obranu Vukovara

Braniteljski portal

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura