Stožer: "Spriječit ćemo postavljanje ćiriličnih natpisa u Vukovaru"


Tomislav Josić - V.K / CROPIX

Tijekom sastanka Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, održanog u ponedjeljak navečer, dogovorena je čvrsta suradnja između Stožera i nazočnih predsjednika navedenih Udruga u vezi organizacije velikog prosvjednog skupa koji će Stožer održati u Zagrebu.

Točan datum održavanja prosvjednog skupa u Zagrebu odredit će Stožer za obranu hrvatskog Vukovara sukladno svojoj procjeni, zaključeno je na sastanku kojem su, uz Tomislava Josića, predsjednika Stožera, nazočili Josip Klem - predsjednik Udruge specijalne policije, Ilija Vučemilović - predsjednik Zbora gardijskih brigada, Damir Loborec - predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga grada Zagreba, te Stjepan Culej - predsjednik Udruge specijalne policije vukovarsko srijemske županije.

Na sastanku je konstatirano da Stožer do sada nije dobio nikakav odgovor na niti jedan od svojih zahtijeva donesenih na prosvjednom skupu u Vukovaru održanom 2. veljače, nego su, naprotiv, izrađene table sa ćiriličnim natpisima ustanova i dopremljene u grad Vukovar.

"Zbog ovako grubog ignoriranja Stožera i njegovih argumentiranih zahtjeva i neiskazivanja želje za minimumom suradnje od strane Vlade RH, Stožer za obranu hrvatskog Vukovara radikalizirao je svoje stavove, sukladno čemu je odlučeno da se odustaje od pasivnog prosvjedovanja u slučaju postavljanja ćiriličnih natpisa i da se aktivnim djelovanjem osujeti i spriječi svaki pokušaj postavljanja natpisa na ćiriličnom pismu u gradu Vukovaru", stoji u priopćenju koje je uputio Tomislav Josić, predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara.

Izvor: Dalmacijanews

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura