Arsen Bauk provocira: Dvojezični natpisi u Vukovaru bit će postavljeni po danu


Arsen Bauk o postavljanju ćirilićnih natpisa u Vukovaru

Ministar državne uprave Arsen Bauk u razgovoru koji je objavio Novi list najavljuje da neće biti nikakve odgode uvođenju dvojezičnih natpisa u Vukovaru.

Pojasnio je da će dvojezični natpisi biti postavljeni vrlo brzo.
– Na zgradama državnih institucija bit će vrlo brzo. Bit će postavljene po danu, da se ljudi ne moraju smrzavati po noći i vjerujem da će biti unaprijed najavljeno. Ne moraju se uzbuđivati ni »protivnici« provedbe Ustavnog zakona, ni oni koji bi da se to što prije napravi. Bit će vrlo brzo.

Optužio je HDZ da manipulira građanima, podsjetivši kako je upravo Sanader-Kosoričin HDZ osam godina bio u koaliciji sa SDSS-om.

– Prvenstveno mislim na HDZ. Što se tiče HSP oni su barem bili u Saboru protiv Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina i jedina im je slabost bila što su 2009. pristali na uvođenje ćirilice. HDZ je osam godina bio u koaliciji sa SDSS-om i 2009. u Vukovaru su izašli sa SDSS-om u predizbornoj koaliciji i za gradonačelnika i za župana. Htjeli bi izbrisati taj dio svoje povijesti, iako se u tome nemaju čega sramiti.

Tvrdi kako ne strahuje od eskalacije nasilja.
– Koliko vidim predstavnici Stožera govore da će svoje nezadovoljstvo izraziti na legitiman i zakonit način i toga nikoga ne treba biti strah, zaključio je Bauk.

Podsjetimo, aktualni ministar je jedan od sukreatora kontroverznog sređivanja provjere popisa birača u Vrgorcu. Međutim, taj isti kriterij ne želi primjeniti na Vuhovaru. Razloge dvostrukih standarda, naravno, nije pojasnio ni u ovom interviewu.

Izvor: HRSvijet

Braniteljski portal

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura