'Ne odustajemo! Spriječit ćemo silom postavljanje ćiriličnih ploča'


Neodustajemo od sprečavanja postavljanja čirilićnih ploča

Postavljanje bilo kakvih ćiriličnih ploča u Vukovaru, prema rezultatima Popisa stanovništva iz 2011. godine, nije zakonito i time se krše odredbe Ustava RH te niza zakona, kaže Tomislav Josić.

Učinili smo mnogo do sada na svim poljima, ali očigledno je da nas se ne shvaća ozbiljno pa ispada da se kao Don Kihot borimo protiv vjetrenjača – rekao je predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je prezentirano učinjeno, ali i najavljeni daljnji planovi. Josić je najavio da Stožeru nije u cilju da se s bilo kime tuče, ali da sigurno neće dozvoliti postavljanje dvojezičnih natpisa u Vukovaru makar morao upotrijebiti silu.

Postavljanje bilo kakvih ćiriličnih ploča u Vukovaru, prema rezultatima Popisa stanovništva iz 2011. godine, nije zakonito i time se krše odredbe Ustava RH te niz zakona. Zato nećemo dopustiti postavljanje ploča. Da smo seljaci, mi bismo na ulice izašli traktorima, ali nismo. Mi smo bili i ostali smo ratnici – jasan je bio Josić koji je ovom prilikom novinarima predstavio i Marijana Živkovića koji će, kako je rečeno, imati čast ukloniti prvu postavljenu ćiriličnu ploču u gradu. Govoreći o svojoj obitelji, Živković je rekao da je on otac dvojice sinova koja su poginula u Domovinskom ratu.

Jedan je poginuo u Vukovaru i još nisam pronašao njegove posmrtne ostatke. Drugi je bio pilot i kao pilot je i poginuo. I ovom prilikom želim zamoliti predsjednika i premijera da kao moćni ljudi zaustave postavljanje tih dvojezičnih ploča. Ako treba, i kleknut ću jer oni to mogu spriječiti – rekao je je Živković. Predstavnici Stožera iznijeli su i neke nelogičnosti iz Popisa stanovništva gdje su pobrojili desetak imena osoba koje u posljednjih 15 godina nisu kročile nogom na područje RH, a i danas se vodi da žive u Vukovaru.

Tu su osobe koje su bile obuhvaćene istražnim postupcima zbog počinjenih ratnih zločina ili su pak završili i u zatvorima zbog istih. Među njima su osobe koje su osuđene za zločine na Ovčari, u Vukovaru, Sotinu… Svakodnevno dobivamo nove informacije o sličnim slučajevima. Tražimo da se još jednom provjere boravišta i prebivališta čime će se utvrditi da u gradu živi manje od 33,33 posto Srba i da samim time neće biti ispunjen uvjet za uvođenje dvojezičnosti – rekao je Damir Maduna. Stožer je najavio i akciju za 2. ožujka koja će se tijekom cijeloga dana organizirati u Vukovaru. U okviru akcije koja nosi naziv "Tko se boji istine i pravde" rano ujutro crnim će platnima biti prekriveni svi spomenici iz Domovinskog rata i zapaljene svijeće. Građanima će u središtu grada biti dijeljeni letci te plakati s obaviješću o prodaji kuće, a da se sve dodatne informacije o tome mogu dobiti na broj Vlade RH. Pozvali su i sve Vukovarce te građane iz cijele Hrvatske da 2. ožujka upale svijeće i državne zastave spuste na pola koplja. Govoreći o daljnjim planovima Stožera, Josić je rekao da su u tijeku aktivnosti za organizaciju prosvjeda u Zagrebu, ali i na osnivanju Stožera za zaštitu Hrvatske.

Branitelji su ti koji su stvarali Hrvatsku i 20 godina pasivno smo promatrali što se čini. Osnivanjem Stožera za obranu Hrvatske više nećemo dozvoliti rasprodaju državne imovine i prirodnih bogatstava. Reagirat ćemo na sve nepravilnosti bez obzira na to koja je politička opcija odgovorna za njih. Do sada su radili kako su htjeli, a sad je vrijeme da se neke stvari riješe. Branitelji su ginuli i stvarali ovu Hrvatsku i branitelji će je i voditi – zaključio je Josić.

Nećemo dopustiti postavljanje ćiriličnih ploča, neka nas privode

Izvor: Večernji list

Braniteljski portal

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura