STOŽER OBJAVIO: OSUĐENE ILI OSUMNJIČENE RATNE ZLOČINCE KOJI SE NALAZE NA POPISU STANOVNIŠTVA ZA GRAD VUKOVAR OD 2011. GODINE


Foto: Ilustracija/Vukovar

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara dostavlja hrvatskoj javnosti popis osoba koje se nalaze na popisu stanovništva za Vukovar provedenog 2011. godine, a od mirne reintegracije do sada ne žive u Vukovaru ili bilo gdje u RH iz razloga što se protiv njih vodio ili vodi istražni postupak zbog osnovane sumnje da su počinili ratni zločin.

1. JOVICA (ŠPIRO) KRESOVIĆ, rođen 07.09. 1962. godine, popisan na adresi Vukovar, Županijska 106

Jovica Kresović 1991. godine aktivno se uključio u agresiju ma Republiku Hrvatsku, odnosno grad Vukovar.
14.09.1991. godine, kao komandant pješačkog bataljuna sudjelovao u napadu na grad Vukovar iz pravca s. Negoslavci prema vukovarskoj vojarni.
U dijelu grada koji je njegova postrojba zauzela (ulice u neposrednoj blizini vojarne) ubijeno je više desetaka civila koji su se zatekli u svojim kućama, a među kojima su i roditelji brigadira Stjepana Sučića, pukovnika Antuna Dugana, supruga satnika Zdenka Potočića, te roditelji branitelja Velimira Jurića i dr.
Tijekom trajanja agresije na Hrvatsku predmetni je napredovao do čina potpukovnika, a pred samu mirnu reintegraciju obnašao je dužnost zapovjednika brigade vojske tzv RSK.

Od početka mirne reintegracije s obitelji je napustio Vukovar i od tada ne živi na teritoriju RH. Cijelo vrijeme se vodi na roditeljskoj adresi, ul. Županijska br. 106 kao i njegova obitelj. Također su ušli i u popis stanovništva 2011. godine. za grad Vukovar.
Primjer potpukovnika Jovice Kresovića i njegove obitelji je samo jedan u nizu primjera, odnosno propusta učinjenih prilikom popisa stanovništva, te ažuriranja podataka o prebivalištu odnosno boravištu. U konkretnom slučaju ne radi se samo o osobi koja ne živi u Hrvatskoj niti će živjeti, a vodi se na popisu stanovništva, nego i o jasnom primjeru ratnog zločinca koji nije procesuiran.

2. GORAN (JULKA) MUGOŠA, rođen 08.05.1967., popisan na adresi Vukovar, Županijska 124/12, JMBG: 0805967303222

Goran Mugoša optužen je i osuđen za ratni zločin ubojstva zarobljenika na Ovčari. Nalazi se u Srbiji gdje je odležao 5-godišnju kaznu zatvora zbog navedenog ratnog zločina. Od početka mirne reintegracije do danas nikada nije boravio na području Republike Hrvatske, a u vrijeme popisa stanovništva najvjerojatnije se nalazio na izdržavanju kazne zatvora u Srbiji. Imenovani se nalazi na popisu stanovništva, kao i na popisu birača u gradu Vukovaru.

3. MIRKO (BISERKO) KOVAČEVIĆ, zvani NINDŽA, rođen 03.02.1953. godine, popisan na adresi Sotin, ulica Josipa Bana Jelačića br. 64, JMBG: 0302953303228

Mirko Kovačević sada živi u Vojvodini, Srbija, optužen je za ratni zločin ubojstva Hrvata u prigradskom naselju Sotin. Imenovani se nalazi na popisu stanovništva , kao i na popisu birača. Od početka mirne reintegracije nikada nije boravio na području Republike Hrvatske.

4. SLOBODAN (BISERKO) KOVAČEVIĆ, rođen 23.02.1955. godine, popisan na adresi Vukovar, J.J. Strossmayera br. 7, JMBG: 2302955303206

Slobodan Kovačević sada živi u Vojvodini, Srbija, optužen je za ratni zločin ubojstva Hrvata u prigradskom naselju Sotin. Imenovani se nalazi na popisu stanovništva , kao i na popisu birača. Od početka mirne reintegracije nikada nije boravio na području Republike Hrvatske.

Osobe koje su na popisu birača, a najvjerovatnije i na popisu stanovništva

5. MIROLJUB VUJOVIĆ, rođen 08.03.1963. godine, adresa Vukovar, Vukovarskih vitezova br. 67, JMBG: 0803963303217

Komandant Teritorijalne obrane u vrijeme okupacije Vukovara. Za ratni zločin na Ovčari osuđen na 20 godina zatvora gdje se i danas nalazi.

6. MIROSLAV ĐANKOVIĆ, zvani ĐANI, rođen 14.03.1967. godine, adresa Vukovar, Sr. Njemačke br. 187, JMBG: 1403967303217

Osuđen na višegodišnju kaznu zatvora zbog ratnog zločina na Ovčari.

7. BOŽO LATINOVIĆ, zvani BORO KRAJIŠNIK, rođen 27.01.1957. god u Cazinu, adresa Vukovar, Sajmište br.91, JMBG: 2701957303221

Od mirne reintegracije nastanjen je u Veterniku kod N. Sada, ulica Slobodana Selimovića br. 20. Osuđen za ratni zločin na Ovčari, prihvatio status svjedoka pokajnika.

8. MILAN BULIĆ, zvani BULIDŽA, rođen 30.06.1955. godine, adresa Vukovar, ul. Nova br. 13, JMBG: 3006955303236.

Osuđen na višegodišnju kaznu zatvora zbog zločina na Ovčari.

9. IVAN HUSNIK, sada ANASTASIJEVIĆ, zvani IKO, rođen 29.04.1961. godine, adresa Vukovar, ul. Hebrangova br. 3, JMBG: 2904961303269.

Osuđen na višegodišnju kaznu zatvora zbog zločina na Ovčari.

Ovo je samo jedan dio nepravilno upisanih u Vukovaru tijekom popisa stanovništva 2011. godine, a koji se odnosi isključivo na upisane ratne zločince. Stožer za obranu hrvatskog Vukovara svakodnevno dobija podatke o desetcima pripadnika srpske nacionalne manjine koji su upisani popisom stanovništva u Vukovaru a faktički tu ne žive.

Svi se možemo složiti, a što je pokazala i dosadašnja praksa, da ako dokažemo samo jedan primjer netočnosti u popisu stanovništva. da je onda upitan cijeli popis. Stožer za obranu hrvatskog Vukovara zahtijeva sustavnu provjeru prebivališta, sukladno Zakonu o prebivalištu, te smatra da nakon takve provjere neće biti zakonskog uporišta za provedbu dijela Zakona o pravima nacionalnih manjina u dijelu koji se odnosi na dvojezičnost, jer če biti utvrđeno i dokazano da pripadnika srpske nacionalne manjine u Vukovaru stvarno ima manje od 33,33%

Stožer za obranu Hrvatskog Vukovara
predsjednik: Tomislav Josić

Braniteljski portal

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura