Počinje akcija "Tko se boji istine i pravde?"


Stožer za obranu hrvatskog Vukovara diljem Hrvatske

Počinje akcija "Tko se boji istine i pravde?" u organizaciji Stožera za obranu hrvatskog Vukovara tijekom koje će se građanima u središtu grada dijeliti letci s informacijama i aktivnostima Stožera. Svi građani Hrvatske su, također, pozvani da u svojim prozorima upale lampion za Vukovar.

Hrvatski branitelji Vukovara ujedinjeni u Stožer za obranu hrvatskog Vukovara ako ustreba i silom će spriječiti postavljanje dvojezičnih natpisa u Gradu Vukovaru, poručeno je s konferencije za novine Stožera s koje su Vlada i Ministarstvo uprave još jednom pozvani da odustanu od namjere postavljanja dvojezičnih tabli u tome gradu.

Predsjednik Stožera Tomislav Josić zamjerio je Vladi, ali i medijima, da ignoriraju sve ono za što se zalaže i što traži Stožer za obranu hrvatskog Vukovara poručivši kako vukovarski branitelji neće nikome dozvoliti da provodi bilo kakve zakone koji se temelje na posljednjem popisu stanovništva. Sve što se radi po posljednjem popisu stanovništva kršenje je Ustava, ocijenio je Josić pozvavši državne vlasti da, kao i u Vrgorcu, u Vukovaru obave provjere prebivališta te biračke popise.

Kada bi se nakon provjere prebivališta i brisanja osoba koje ne žive u Vukovaru, već se samo fiktivno vode na pojedinim adresama, ponovno proveo popis stanovništva, broj građana srpske nacionalnosti bi u Vukovaru bio ispod 33 posto čime bi prestali i svi razlozi za uvođenje dvojezičnost, rekli su predstavnici Stožera.

Također je rečeno kako je u Vinkovcima osnovan Stožer za obranu hrvatskog Vukovara Vukovarsko-srijemske županije, kako je ustrojen i Stožer u Zagrebu, da je u tijeku osnivanje stožera u Zadru te da bi u konačnici bio osnovan i stožer na državnoj razini sa zadaćom da ukazuje na nepravilnosti politike koja se provodi s državne razine a nije u skladu s nacionalnim interesima hrvatskog naroda.

Izvor: Dalmacijanews

Braniteljski portal

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura