Generalski zbor: Vukovar je srpski grad? Zar je ova vlada toliko gluha da nije čula Nikolićeve riječi?!


Zbor generala u Zagrebu

'Zar je ova vlada toliko gluha i slijepa da nije čula njegove riječi? Jeste li pročitali Memorandum 2, napisan 2011. kojem je polazište da Srbija mora vratiti u miru ono što je izgubila u ratu. Tamo je izrijekom apostrofiran Vukovar. Nije ovdje pitanje ćirilice, nego što iza toga stoji a ovdje je riječ o informacijskom ratovanju gdje je najsnažnije oružje, pismo. Hrvatska je izložena unutarnjoj agresiji', kazao je admiral Domazet Lošo.

Članovi Hrvatskog generalskog zbora, 48 umirovljenih generala su u zagrebačkom hotelu 'I' održali skup na temu 'Istina o Domovinskom ratu i viđenje Hrvatske u budućnosti', izvještava Večernji list.

Pred novinarima su proanalizirali trenutna zbivanja i zapitali se 'zašto se u Hrvatskoj događaju stvari kakve nismo zamišljali kad smo išli u rat'.

- Generalski zbor ima se pravo očitovati o svim pitanjima u hrvatskoj državi jer smo je branili i imamo pravo postavljati pitanja zašto se u Hrvatskoj događaju stvari kakve nismo zamišljali kad smo išli u rat - rekao je u uvodu, general bojnik Marinko Krešić.

General je nastavio kako Hrvatska niz godina nema kvalitetnu politiku prema braniteljima, kako ne postoji dugoročna strategija izlaska iz krize, postotak nezaposlenih je ogroman, vlasti ne pokazuje brigu za mlade...

O dvojezičnosti u Vukovaru

- Mi poštujemo zakon ali zakon treba provoditi na svim poljima, a ne selektivno. Nemamo ništa protiv dvojezičnosti, ali zakon se ne smije zlorabiti na način da na jednoj adresi stanuje 20, 30 ljudi - kazao je Krešić.

Admiral Davor Domazet Lošo je podsjetio na izjavu srpskog predsjednika Tomislava Nikolića kako je 'Vukovar srpski grad'.

- Zar je ova vlada toliko gluha i slijepa da nije čula njegove riječi? Jeste li pročitali Memorandum 2, napisan 2011. kojem je polazište da Srbija mora vratiti u miru ono što je izgubila u ratu. Tamo je izrijekom apostrofiran Vukovar. Nije ovdje pitanje ćirilice, nego što iza toga stoji a ovdje je riječ o informacijskom ratovanju gdje je najsnažnije oružje, pismo. Hrvatska je izložena unutarnjoj agresiji - kazao je admiral.

Navodna isporuka hrvatskog oružja sirijskoj oporbi

- Da je bio ovaj tim generala savjetovao premijera Milanovića, ne bi se dogodila operacija specijalnog rata kao sa slučajem Sirije. Pouzdano znam da je šef SOA-e zbog te teme sedam dana čekao i tražio razgovor s premijerom koji ga ne prima, umjesto da taj čovjek bude prvi kojeg će primiti svako jutro. Očigledno je nekom interes da u ovim prijelomnim vremenima napravi prijepor između Hrvatske i SAD - nastavio je Lošo.

General Pavao Miljavac naglasio je kako funkcija ni ambicija Zbora nije sudjelovati u vlasti već skretati pozornost i davati prijedloge iz sfera nacionalne sigurnosti i oružanih snaga te ekonomije.

Izvor: Dnevno.hr

Braniteljski portal

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura