Predstavljanje knjige Ante Nadomira Tadića - Šutre: "LIPA MOJA VILO" u Zagrebu


Ante Nadomir Tadić Šutra - Lipa moja vilo

U organizaciji Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata grada Zagreba i zagrebačke županije, održat će se predstavljanje knjige "LIPA MOJA VILO", našeg poznatog pjesnika i ratnika Ante Nadomira Tadića - Šutre.

Predstavljanje istoimene knjige održat će se u prostoru Tribina Zagreb, Kaptol 27, s prvim danom proljeća, 21.ožujka. 2013 godine, početkom u 19.oo sati.

Riječ je o petogodišnjem radu na najzahtjevnijem stilu pisanja, a to je sonetni vijenac. Knjiga je sada završena i nosi ime "LIPA MOJA VILO". Pretežno ljubavne, ali i domoljubne poezije, a to je onaj dio posvećen Lijepoj Našoj. Ja sam tu ljubav prema ženi i domovini sveo u tri riječi; 'lijepa moja vilo', ističe Ante Nadomir Tadić - Šutra.

Književnik, pjesnik, časnik hrvatske vojske, humanitarc, predsjednik udruge, borac za prava hrvatskih generala, te prije svega skroman. Sve ove kvalitete odlikuju jednog velikog čovjeka: Antu Nadomira Tadića - Šutru.

Pjesnika, čija su djela obilježila hrvatsku povijest, ali i sjećanje na Domovinski rat. Nekoliko je njegovih pjesama i uglazbljeno, od kojih je najpoznatija "Stina pradidova", u izvedbi Tomislava Bralića i klape 'Intrade'.


Uvodničar: Branka Šeparović
Tekstove čitaju: Anja Šovagović - Despot i Dragan Despot

Braniteljski portal

PrilogSize
lipa moja vilo.pdf752.06 KB

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura