Hvidra: Ministar Matić svakom loncu želi biti poklopac


Hvidra.gif

Predsjednik Glavnoga odbora Hvidre Josip Periša izjavio je danas na konferenciji za novinare kako je Zajednica županijskih zajednica udruga Hrvatskih vojnih invalida Domovinskoga rata (HVIDRA) odlučila poduprijeti Stožer za obranu Vukovara u njegovim zahtjevima protiv uvođenja ćirilice u tom gradu te je izrazila i potporu nedavnom istupu umirovljenih hrvatskih generala iz Hrvatskoga časničkog zbora.

Periša je napomenuo kako je Hvidra sve do sada šutjela pružajući tako Vladi prostor da učini nešto više i na području gospodarstva.
"Do sad smo vidjeli samo puno istupa, šikaniranja i objavu registra branitelja", rekao je Periša ocjenivši kako ministar branitelja Predrag Matić ne bi trebao zamjerati umirovljenim generalima da izraze svoje mišljenje.

Istaknuo je kako Hvidra podupire generale te dodao kako ne vidi razloga zbog čega bi ih ministar Matić razvrstavao po zaslugama, jer je upravo on, kako je rekao, u Domovinskom ratu proveo 3 do 5 mjeseci, a dobio za to 8 nagrada i odličja.

Dopredsjednik Hvidre Ivan Vukić ocijenio je kako se ministar Matić upliće u "kardinale i generale". "Upliće se u sve kao bivši predsjednik Stjepan Mesić", rekao je dodavši kako svakom loncu hoće biti poklopac.

Smatra kako bi njegov posao trebao biti u tom da se bori za rješavanje problema hrvatskih branitelja, kojih se 50 tisuća, kako je istaknuo, zbog sličnog odnosa prema njima ubilo u zadnjih 15 godina.

"Molim ministra Matića da pred hrvatski narod iznese rezultate objave registra hrvatskih branitelja", rekao je Vukić dodavši kako su i za taj posao izdvojena sredstva iz državnoga proračuna.

Govoreći o broju prijavljenih pripadnika srpske manjine koji žive u Vukovaru, Vukić je istaknuo, ako policija može brojiti žive li po kućama svi prijavljeni u Vrgorcu, zašto to ne bi učinila i u Vukovaru?

Predsjednik vukovarske Hvidre Stipo Šeremet ocijenio je kako podatci popisa stanovništva iz 2011. nisu točni na vukovarskom području te istaknuo kako točan popis ne bi trebao omogućiti primjenu Zakona o pravima nacionalnih manjina u pogledu dvojezičnosti.
"U Vukovaru su pobijeni ljudi, a još uvijek tragamo za nestalima", rekao je dodavši kako je Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara od Vlade tražio uvođenje
moratorija na primjenu dvojezičnosti.

Istaknuo je i kako na njihove zahtjeve Vlada nije odgovorila te dodao kako će u Zagrebu 7. travnja organizirati skup za obranu hrvatskoga Vukovara na Trgu bana Jelačića.

"Neki Srbi ne žive u Vukovaru, a osuđenima čak i za ratne zločine nad Hrvatima, hrvatska država dostavlja novčana sredstva za dopunsko osiguranje iz državnoga proračuna", ustvrdio je Šeremet dodavši kako se iza uvođenja ćirilice skrivaju pokušaji za stjecanje povlastica.
Podsjetio je kako su se hrvatski branitelji borili da svi budu jednakopravni, a ne, kako je rekao, da tu jednakopravnost neki iskorištavaju.
Šeremet smatra kako iza nastojanja da se ćirilica uvede u Vukovar stoji, kako je rekao, srpsko Zjedničko vijeće općina (ZVO). (Hina)

Izvor: dalje.com

Braniteljski portal

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura