OSNOVAN "STOŽER ZA OBRANU HRVATSKOG VUKOVARA" KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE


Stožer za obranu hrvatskog Vukovara koprivničko-križevačke županije

Jučer je u Đurđevcu, osnovan "Stožer za obranu Hrvatskog Vukovara" Koprivničko-križevačke županije. Za predsjednika je izabran Kristijan Fereža, za dopredsjednika Siniša Pavlović, dok je koordinator Mario Maks Slaviček.

Na inicijativu Udruge hrvatskih branitelja 1990 - 1996 RH-a, UHVDDR, HVIDRA-e ZU Koprivničko-križevačke županije, Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata grada Križevaca, UHBL PTSP "Sv. Marko Križevčanin", te HVIDRA-e Đurđevac, osnovan je Stožer, sa svojim rukovodstvom, dok su još za članove stožera izabrani: Zvonko Filipčić, Miljenko Car, Dražen Šemovčan i Stevo Preksavec. Okupljenima se obratio, koordinator "Stožera", Mario Maks Slaviček, koji je objasnio cilj osnivanja i namjenu istog, znači stalna potpora braniteljima Vukovara, sada prvenstveno vezano uz najavljeno uvođenje čirilice, ali i za sve druge probleme s kojima se tamo svakodnevno susreću, te naglasio da nisu protiv hrvatskoga Ustava nego za uvođenje moratorija na čirilicu.

Predsjednik, Kristijan Fereža istaknuo je da još nije vrijeme za to jer su ratne rane presvježe, zatim pozvao sve braniteljske udruge da im se priključe 23. ožujka na skupu 250 braniteljskih udruga Hrvatske iza kojega bi trebale sve izići kao jedna, te 7. travnja ponovno u Zagreb na masovni skup potpore Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara.

Član predsjedništva, Dražen Šemovčan, malo je pojasnio oko stanja u Vukovaru, da većina građana srpske nacionalnosti živi u Srbiji, da se stigamtizira braniteljska populacija kao "priveligirani", a da niti jedna vlast do sada nije objavila i iskazala koliko se isplačuje novaca iz državnog budžeta, koji završava na kraju u Srbiji. Zatim, da popis stanovništva nije relevantan, već da u Vukovaru živi oko 11% srpskog pučanstva, što nije dovoljno za uvođenje dvojezičnog pisma, a posebno je bio oštar da se takvo nešto postavi na Memorijalnom centru "Ovčara".

Nadalje je naveo da nisu u pitanju Ustavne odredbe, već da se sprovede Zakon o prebivalištu i znati će se da, većina srpskog pučanstva s hrvatskim državljanstvom, ne živi duže vrijeme na svojim adresama, što više ima lažiranih prijava na adresama. Zatim, je naveo da u PP Vukovar rade, ne samo abolirani četnici, već i oni koji su počinili ratni zločin, ali ih se ne procesuira, već ih se štiti od ruke pravde. Usput je naveo, da nakon objave Registra branitelja, da se aktualiziraju "srpske" tjeralice iz 1991/92, te da će se nastaviti progon Hrvatskih branitelja.

Stožer očekuje još neke braniteljske Udruge da će im se pridružitu u radu i djelovanju.

Izvor: djurok.com

Braniteljski portal

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura