HVIDRA: Osuđujemo izjavu premijera Zorana Milanovića


Josip Đakić predsjednik Hvidre RH

Ovim putem najoštrije osuđujemo izjavu premijera Zorana Milanovića dana 16. ožujka 2013. godine na sjednici Glavnog odbora SDP-a, kada je predstavljajući koalicijsku listu za Europski parlament, povukao paralelu između Hrvatske i Finske, rekavši da „Finska nije imala građanski rat“.

Ovom je izjavom i kvalifikacijom Domovinskog rata kao građanskog, premijer Milanović svjesno prekršio Ustav, u kojem su jasno definirani temelji stvaranja hrvatske države nastali na pobjedi hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja u pravednom, legitimnom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu. Kršeći Ustav, hrvatske zakone i Deklaraciju o Domovinskom ratu, premijer Milanović je svjesno uvrijedio sve hrvatske branitelje, stradalnike Domovinskog rata i obitelji poginulih, nestalih i zatočenih hrvatskih branitelja, kao i sve hrvatske građane.

Zar je moguće da premijer jedne države koja je pretrpila toliku agresiju, tolike žrtve i razaranja, koja je od početka međunarodno priznata, čak i nakon zadnjeg priznanja od strane međunarodnog Haaškog suda da je Domovinski rat bio pravedan i oslobodilački u oslobađajućim presudama hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, kvalificira Domovinski rat kao građanski?

Ogorčeni, povrijeđeni i poniženi ovom izjavom premijera Milanovića, u ime hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske, tražimo njegovu ispriku i neopozivu ostavku, a od nadležnih institucija pokretanje postupaka temeljem hrvatskih zakona.

Predsjednika HVIDRA-e RH
Josip Đakić

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura