Podrška Stožeru za obranu Vukovara iz Koordinacija Udruga proizašlih iz Domovinskog rata Varaždinske Županije


Koordinacija Udruga proizašlih iz Domovinskog rata Varaždinske Županije

Danas 18.3.2013.godine je održan sastanak koordinacija Udruga proizašlih iz Domovinskog rata Varaždinske Županije s ciljem potpore Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara i osnivanje Stožera na području Varaždinske Županije.

Na sastanku je jednoglasno oformljen stožer koji sačinjavaju predsjednici svih nazočnih udruga. Stožer je oformljen kao podstožer Glavnog stožera u Vukovaru te će raditi na potpori i provedbi odluka koje donese Glavni stožer u Vukovaru. O daljnjem djelovanju stožera javnost će biti pravodobno upoznata.
Udruge koje sačinjavaju Stožer za obranu Hrvatskog Vukovara Varaždinske Županije možete vidjeti u dokumentima u prilogu.

Koordinacija također upućuje pismo svojim suborcima koje prenosimo u cijelosti...

Poštovani, kolege, suborci, dragi naši prijatelji
 
U svijetlu aktualnih događanja vezanih uz uvođenje dvojezičnosti na području Vukovara, želimo naglasiti da od nas imate bezrezervnu potporu u nastojanjima da nešto takvo spriječite ili barem izborite pravo na trajniju odgodu uvođenja. Da se protiv nečeg takvog izborite, odnosno izborimo svim dozvoljenim sredstvima u okviru postojećih Zakona Republike Hrvatske. Rezolutno smo i bez ikakvih ustupaka protiv bilo kakvog oblika uvođenja pisma koje se u sjećanjima mnogih od nas još i danas visoko vijori na zakrvavljenim zastavama pod kojima su počinjeni najstrašniji zločini, ne samo 20. stoljeća, nego u kompletnoj povijesti ljudskog roda.
 
Branitelji Varaždinske županije i herojski Vukovar spona su koja nikada neće biti raskinuta, veliki broj naših kolega časno i pošteno sudjelovao je u veličanstvenoj obrani Vašeg i našeg grada, obrani koja je poprimila mitske razmjere. Kilometrima daleko od rodne grude mnogi su naši sugrađani položili svoj život i smatramo da i u ime njih imamo moralno pravo i obvezu podržati Vas, koji ste suočeni sa nepravdom ogromnih razmjera. Promatrajući kako se na Vašem području gotovo redovito uništavaju spomenici herojima Domovinskog rata, po zidovima šara slovima koje ne spadaju u službeno hrvatsko pismo, razmahuje simbolima kakve su nosili naši krvnici, mogli bismo reći da pred svojim domovima prolazite kroz još jednu katarzu, praktički kroz novu agresiju. I to možda od istih onih, ili što je još tragičnije, možda potomaka istih onih koji su uništili jedan od najljepših gradova na svijetu, Vukovar, istih onih koji su uništili i razorili jednu od najljepših zemalja na svijetu, Hrvatsku, istih onih koji su ubili tisuće i tisuće nevinih života, istih onih koji su uništili tisuće i tisuće bezbrižnih djetinjstava, neobuzdanih mladosti i mirnih starosti.
 
I nakon svega toga, neki naši čelnici, od kojih očekujemo da nas bezrezervno podrže, rade upravo suprotno – prozivaju nas, mirne i čestite građane ove zemlje za izazivanje nereda ili za politikantstvo. Što pokazuje da ne stoje čvrsto na zemlji i nisu baš upućeni u sve što radimo da bismo spriječili samo jednu jedinu stvar – NEPRAVDU. Pozivaju nas i na pomirenje, pozivaju nas da se pridržavamo Zakona i uče nas o njima. Uče da se pridržavamo Zakona koji su ispisani našom, a poglavito krvlju mnogih naših suboraca. Što očito zaboravljaju.

Njima stoga i mi poručujemo: „Gospodo, gdje ste bili i što ste radili u prvoj polovici zadnjeg desetljeća prošlog stoljeća ? Zašto onda niste bili tako glasni u zaštitama ljudskih i prava manjina, zašto niste stali na stranu drugih manjina koje su na našim prostorima živjele stoljećima i bile ubijane samo zato jer nisu pripadale jednom, određenom narodu. Zašto niste onda, kao sada nas, naše krvnike pozivali da se pridržavaju hrvatskih Zakona, Zakona države u kojoj žive i da ne ruše i ne ubijaju ono što je i njihovo. Onda ste šutjeli. Onda Vas nije bilo. A danas ste ljuti na nas jer smo digli glas protiv nepravde. Ljuti ste na nas stalno. Gospodo, vi ste tu i zato da štitite nas, čast i dostojanstvo hrvatskih branitelja, jer da nije bilo nas, danas ne bi bilo niti – VAS. To nikada nemojte zaboraviti. I stoga smo baš mi prvi koji IMAMO PRAVO I OBVEZU dići glas protiv svake nepravde, bilo da se radi o uvođenju dvojezičnosti, o nepravdama u društvu, o lošem stanju države i o svemu što ne smatramo dobrim i u interesu svih naših građana. Mi to smijemo, mi to možemo, a mi to i moramo, ne zaboravljajte to. To nam je, ponavljamo, moralna obveza i ne bi Vas smjele smetati naše reakcije na bilo kakve nepravde, a pogotovo ne ona o uvođenju dvojezičnosti u gradu koji još i danas krvari, a ta mu je krv puštena pod stjegom sa slovima čije uvođenje čak možda i malo prezdušno zagovarate.

Naravno, u okvirima postojećih Zakona, kažete nam tako svima. Ne zaboravite da mi nismo ti koji bi rušili državu, pa mi smo je, pobogu stvorili, mi se želimo i znamo pridržavati Zakona i stoga vas pozivamo da preispitate odluke o uvođenju dvojezičnosti na području Vukovara. Naprosto zato jer su rane još svježe, jako svježe, svježije nego to mnogi od nas misli, i još uvijek bole. Jako bole, i nemojte na njih stavljati sol. A mi znamo da za to ima mogućnosti da se to izbjegne. Jedna od njih je da se, po uzoru novog popisa birača, napravi popis stvarnih stanovnika Vukovara. Mnogi Vukovarci kažu da u njihovom gradu ima ljudi koji su evidentirani, a uopće ne žive tamo. Zašto njima ne vjerujete ? Jesu li oni manje vrijedni, a uostalom, tko to bolje zna od njih samih. Eto, da ne ispadnemo samo galamdžije i prosvjednici bez razloga, mi smo Vam dali jedan konkretan prijedlog. Znamo da ih ima još, imamo ih i mi, a njihova provedba njih neće ugroziti Zakone, niti prava bilo kojeg hrvatskog državljanina. Dakle gospodo, Vi ste na potezu, a mi očekujemo rezultate. Unaprijed Vam hvala na trudu.“
 
A Vama, dragi naši prijatelji suborci, još jednom izražavamo punu potporu u pravednoj borbi protiv nepravde koja nam se svima nameće i pozivamo da dostojanstveno i zajedno, baš kako smo to radili u Domovinskom ratu, te u okviru Zakona države izrasle na temeljima koje smo mi stvorili, nastavimo poštenu borbu da se spriječi ili barem odgodi uvođenje dvojezičnosti u Vukovaru. Jednostavno zato jer, poput Vas i mnogih drugih, smatramo da za nešto takvo još nije sazrijelo vrijeme.

S poštovanjem! 
KOORDINACIJA UDRUGA PROISTEKLIH IZ DOMOVINSKOG RATA
VARAŽDINSKE ŽUPANIJE 
Koordinator Ivo Loborec

Braniteljski portal

PrilogSize
Podrška Stožer-Vukovar.pdf236.39 KB
Potpisi i pečati udruga-Vukovar.pdf221.52 KB
Stožer Varaždinske Županije.pdf243.18 KB

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura