Stožer za obranu hrvatskog Vukovara: Prosvjedni skup ispred zgrade Poglavarstva Grada Vukovara


Hrvatski stijeg

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, dana 20. ožujka 2013. godine, s početkom u 09,30 sati, organizira mirni prosvjed ispred zgrade Poglavarstva Grada Vukovara, u Vukovaru na glavnom gradskom trgu.

U vrijeme prosvjeda, u zgradi Poglavarstva Grada Vukovara, održavati će se zadnja sjednica ovog saziva Gradskog vijeća na kojoj će se, između ostalog, raspravljati o donošenju Statutarne odluke o izmjenama i dopunama Statuta Grada Vukovara. U okviru rasprave o navedenoj Statutarnoj odluci, a ispred jednog od klubova vijećnika, biti će podnesen amandaman na izmjene članka 61. Statuta Grada Vukovara, u smislu da se zbog pijeteta prema žrtvama iz Domovinskog rata, Grad Vukovar u cijelosti smatra mjestom posebnog pijeteta prema žrtvama, te da se kao takav u cijelosti izuzme od odredbi Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina. Ovim amandmanom želi se iz postojećeg članka 61. u cijelosti ukloniti stavka koja omogućava uporabu srpskog jezika i ćiriličnog pisma u službenoj komunikaciji u javnim poslovima iz samoupravnog djelokruga Grada Vukovara.

Ovim prosvjednim skupom Stožer za obranu hrvatskog Vukovara želi motivirati sve gradske vijećnike u Vijeću Grada Vukovara da glasuju za usvajanje navedenog amandmana na izmjene članka 61. Statuta Grada. Također želimo ukazati vijećnicima, koji žele glasovati protiv predloženog amandmana, da promisle o mišljenju velike većine naših građana, da shvate da su i oni, kao gradski vijećnici, stanovnici ovoga grada i da će nakon isteka svoga mandata u Vijeću Grada Vukovara, ostati živjeti u ovom gradu i suočavati se s posljedicama svoje krive odluke.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara i ovaj put poziva sve građane Vukovara, kao i građane okolnih mjesta, da se odazovu ovom skupu Stožera i na taj način još jednom iskažu svoju volju, da još jednom pokažu onima koje su birali na zadnjim lokalnim izborima da se protive uvođenju srpskog jezika i pisma u službenu uporabu u Gradu Vukovaru.

STOŽER ZA OBRANU
HRVATSKOG VUKOVARA
predsjednik
Tomislav Josić

Braniteljski portal

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura