Pogledajte 'Sliku Hrvatske' o Vukovaru koju je HRT odbio prikazati (VIDEO)


Slika Hrvatske-Vukovar

Emisija o Vukovaru je bila ponuđena HRT-ovim urednicima kao prigodna za obilježavanje godišnjice pada Vukovara. No, emisija je odbijena pod izgovorom da za nju nema mjesta i kako format HRT-u ne odgovara.

Nakon što je zbog svog rada u 2012. godini dobila međunarodnu Global Leadership Award, novinarka Hrvatske radiotelevizije Karolina Vidović Krišto dobila je i jednu domaću nagradu. Za osobu godine izabrali su je članovi Zajednice povratnika i useljenika Karlovačke županije. Kako doznajemo, ovaj put nije bilo ni spomena zdravstvenog odgoja koji je Vidović Krišto prije nekog vremena 'lansirao' na naslovnice hrvatskih medija. HRT-ova novinarka nagradu je dobila prvenstveno zbog dvije emisije iz 2012. godine.

Ove dvije emisije prikazane su preko satelita zbog čega ih gledateljstvo u Hrvatskoj nije moglo pogledati. Jedna emisija tematizira današnji život u Vukovaru, dok je u drugoj riječ o presudi generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču. Upravo emisija o Vukovaru je bila ponuđena HRT-ovim urednicima kao prigodna za obilježavanje godišnjice pada Vukovara. No, emisija je odbijena pod izgovorom da za nju nema mjesta i kako format HRT-u ne odgovara.

Povod spornoj emisiji o Vukovaru bio je 18. studeni, Dan sjećanja na Vukovar. Krišto je posjetila odgojno-obrazovne ustanove gdje je razgovarala s djecom i hrvatske i srpske nacionalnosti. Razgovarala je i sa Hrvaticom, žrtvom silovanja čiji su silovatelji na slobodi. Posjetila je hangare koji su u Domovinskom ratu služili kao koncentracijski logori za Hrvate odakle su gledatelji mogli čuti potresno i jezivo svjedočenje supruge mučenog i ubijenog Vukovarca.

Slučajno ili ne, nedugo nakon neprikazivanja emisije hrvatska Vlada je najavila uvođenje dvojezičnosti u Vukovar.

U nastavku možete pogledati obje emisije. Pozivamo vas da sami procijenite je li emisija o Vukovaru trebala biti objavljena na hrvatskoj nacionalnoj televiziji kako bi je mogli gledati i HRT-ovi pretplatnici.

Izvor: dnevno.hr

Braniteljski portalBranitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura